Pulmoner Rehabilitasyon Haftası kapsamında Biga’da broşür dağıtılarak bilgilendirme yapıldı.

Biga Devlet Hastanesi tarafından “10-16 Mart 2024 Pulmoner Rehabilitasyon Haftası” kapsamında hasta ve yakınlarına bilgilendirme yapıldı. Bilgilendirme kapsamında stant açılarak broşür dağıtımı gerçekleştirildi.

Biga Devlet Hastanesi, 10-16 Mart 2024 Pulmoner Rehabilitasyon Haftası olması nedeniyle açıklama yaparak konunun önemine dikkat çekti.

Biga Devlet Hastanesi tarafından yapılan açıklamada, “Nefes darlığı olan uzun süreli solunum sorunlu hastalar pulmoner rehabilitasyon programları ile güvenli bir şekilde egzersiz yapabilirler. Bu hastalarda nefes darlığı ve/veya yorgunluğun neden olduğu günlük yaşamdaki hareketsizlik; kemik ve kas içeriğinin, kalp ve akciğer fonksiyonlarının, hareket yeteneğinin gittikçe azalmasına neden olur.

Egzersiz ile kas kuvveti artar, kas dayanıklılığı artarak daha uzun mesafeler yürünebilir, kas ve eklemler daha iyi hareket eder, gevşeme sağlanır, daha güçlü ve enerjik hissedilir, kalbin çalışması iyileşir ve nefes darlığı azalır. Ayrıca vücut savunma sistemi üzerine olan olumlu etkileri sayesinde enfeksiyonlardan korunma sağlanır.
Egzersiz eğitimi bırakıldığında kazanımlar kaybedildiği için egzersiz alışkanlığının devam ettirilmesi gerekmektedir, yani pulmoner rehabilitasyon merkezlerinde verilen egzersiz eğitimi ve sağlıklı beslenme gibi sağlıklı yaşam öğretileri alışkanlık haline getirilip ‘yaşam tarzı’ olmalıdır. Uzun süreli akciğer hastalığından dolayı nefes darlığı, çabuk yorulma ve güçsüzlük hissediyorsanız, günlük aktivitelerinizi yapmakta zorluk çekiyorsanız değerlendirme için Göğüs Hastalıkları Uzmanına başvurduktan sonra pulmoner rehabilitasyon programlarından yararlanmalısınız.” İfadeleri kullanıldı.

Yalçınkaya ailesinin acı günü Yalçınkaya ailesinin acı günü

Editör: Haber Merkezi