Yenice Orman İşletme Müdürü Mehmet Akkan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla ekmek üretiminde geleneksel yöntemleri hatırlatarak değerli bir bilgiyi gençlerle ve toplumla paylaştı.

Akkan'ın paylaştığı bilgilendirici mesajda, "Miniyet" olarak bilinen geleneksel ekmek yapımı yöntemi ele alındı. Miniyet, pişirilecek ekmek hamurlarının konulduğu göz göz tahta kalıp olarak tanımlandı. Bu yöntemde mayalanmış hamur tahta üzerinde dinlendirilerek, hamurun tam kıvamında korunması sağlanıyor. Böylece hamurun enerjisi de hamura verilerek, odun ateşinde pişirilen ekmeklerin mis gibi kokan, lezzetli ve sağlıklı olması hedefleniyor.

Akkan, paylaşımında gençlerin bu geleneksel ekmek yapım yöntemini öğrenmesini ve geçmişe bir yolculuk yaparak nostalji yaşamalarını istediğini belirtti. Ayrıca büyüklerin ve ataların ekmek yapımında Miniyet'i kullandığına dikkat çekti.

Biga’da Çocuk Olmak Çok Güzel! Biga’da Çocuk Olmak Çok Güzel!

Geleneksel yöntemlerin unutulmaması ve gelecek nesillere aktarılması konusundaki duyarlılığıyla bilinen Mehmet Akkan'ın bu paylaşımı, ekmek kültürünün önemini vurgularken, unutulmaya yüz tutmuş değerlerin hatırlanmasına da vesile oldu.

Editör: Haber Merkezi