2024-ALES/1 temel soru kitapçığı ve cevap anahtarı yayımlandı 2024-ALES/1 temel soru kitapçığı ve cevap anahtarı yayımlandı

Çanakkale Valiliği, 18 Mart 2024 Pazartesi günü tüm okulların tatil edildiğini duyurdu. Hafta sonunun 2 gün tatil olmasıyla birlikte Pazartesi gününün de tatil ilan edilmesi öğrenciler arasında sevinçle karşılandı.

Valilik internet sitesinden yapılan duyuruda, "18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109. Yıl Dönümü'nün coşkulu kutlanması amacıyla 18 Mart 2024 Pazartesi günü Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı tüm resmi ve özel eğitim kurumlarında, eğitim öğretime 1 gün süreyle ara verilecektir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur." ifadelerine yer verildi.

İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan'ın daha önce yaptığı açıklamaya göre, her sene 18 Mart'ta Çanakkale için özel bir tatil kararı alınmıştı. Bu karar, Çanakkale Zaferi'nin anısına ve şehitleri anma amacıyla alınmıştı ve tüm okulların ve kurumların bu tarihte tatil olacağı duyurulmuştu.

Geçen yıl, 18 Mart hafta sonuna denk geldiği için bu konu pek gündeme gelmemişti. Ancak bu yıl, 18 Mart haftanın ilk iş gününe denk geldiği için vatandaşlar arasında belirsizlik yaşanmıştı. Çanakkale Valiliği yaptı açıklamanın ardından 18 Mart 2024 Pazartesi günü tüm okulların tatil edildiği ve hafta sonunun 2 gün tatili ile beraber öğrenciler 3 gün dinlenme fırsatı buldu.

Editör: Haber Merkezi