Biga’yı olası bir depreme dayanıklı bir ilçe haline getirmekte kararlı olduklarını her fırsatta dile getiren Biga Belediye Başkan adayı Bülent Erdoğan’ın kentsel dönüşüm projeleri dikkat çekiyor. Bülent Erdoğan ilk kez belediye meydanında toplanarak destekçileriyle birlikte yaya olarak Adaspor lokaline gitti. İlk yürüyüşteki kalabalık dikkat çekti.

Çanakkale’ye yağmurlu günler geliyor Çanakkale’ye yağmurlu günler geliyor

Marmara bölgesinde Kentsel Dönüşüm Stratejik Planını hazırlayan ilk belediye olan Biga’da özellikle Tabakhaneler bölgesinin akıbeti merak ediliyordu. Erdoğan; bu bölgede hak sahiplerinin anlaşması halinde kimseyi mağdur etmeden ilk kentsel dönüşüm çalışması yapılacak ilk bölge olduğunu açıkladı.

“TABAKHANELERDE KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ BAŞLATACAĞIZ”
Tabakhane Bölgesinin ilçenin ortasında kaldığına dikkat çeken Biga Belediye Başkan adayı Bülent Erdoğan; “Kentsel Dönüşüm Strateji Planı birinci bölgemiz Tabakhaneler bölgesi. Çoğunluğu sağladığımızda ilk kentsel dönüşüm çalışmamızı bu bölgede başlatacağız. Tabakhaneler bölgemiz, şehrimizin ortasında kaldı. Oradaki esnaflarımızı mağdur etmeyeceğiz. Yeni yerlerine taşınmalarında kolaylık sağlayacağız. Tabakhaneler bölgemize, Biga’mızın en nitelikli ve iyi planlanmış kent modelini oluşturacağız. Depreme dayanıklı, yeşil alanları ve sosyal donatıları ile dikkat çeken, Biga’mızın gözde yerleşim ve yaşam alanlarından biri bu bölgemizde yükselecek” dedi.

“BİGA’MIZA ÇAĞ ATLATACAK BİR DÖNEMİN KAPILARINI ARALAYACAĞIZ”
Biga Belediyesini güçlü bir mali yapıya ulaştırdıklarını belirten Biga Belediye Başkan adayı Bülent Erdoğan, merkezi hükümetin de desteği ile Biga’ya çağ atlatacak projeleri olduğunu söyledi. Erdoğan; “Merkezi hükümetin de Sevgi ve muhabbetimiz ile gönülden köprüler kurduğumuz ilçemizde faaliyet gösteren, ilçemizi ve ülkemizi ulusal ve uluslararası arenada temsil eden fabrikalarımızı, esnaf ve zanaatkârlarımızı meclis üyesi adaylarımız ile birlikte ziyaret etmeye devam ediyoruz. Dönemimizde Biga’mıza kazandırdığımız, Millet Kıraathanemizde ders çalışan çocuklarımızı görmek bizi çok gururlandırdı. Her projemiz her çalışmamız onlar için. Biga’mızın Türkiye Yüzyılı’nın marka şehirlerin biri olabilmesi için deneyimimizle, merkezi hükümetimizin desteğiyle gücümüze güç katarak çalışmaya devam edeceğiz. Yerel yönetim olarak toparladığımız belediye bütçemizle projelerimizi hayata geçirirken, merkezi hükümetimizin desteğiyle de Biga’mıza çağ atlatacak bir dönemin kapılarını aralayacağız. Biz hep birlikte 1 Nisan’dan itibaren Biga’mızda yorulmaksızın çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

“ÖNCELİĞİMİZ DEPREM; KENTSEL DÖNÜŞÜM PLANIMIZ HAZIR”
6 Şubat depreminin Biga’da bir bilinç uyandırdığına ve olası afetlere hazırlıklı olmak için seferberlik ilan ettiklerini hatırlatan Biga Belediye Başkan adayı Bülent Erdoğan; “6 Şubat depremi sonrasında birçok şeyi aynı anda anımsadık ve eksikliklerimizi hızla gözden geçirmeye başladık. Burada hem birey olarak hem belediye olarak hızla çalışmalarımızı tamamladık. Bakanlığımızın zorunlu hale getirdiği Kentsel Dönüşüm Strateji Planımızı Marmara bölgesinde ilk yapan belediye olduk. Kentsel dönüşüm için belirlediğimiz 5 bölgeye onay geldiği anda Kentsel Dönüşümü başlatacak durumdayız. Belirlediğimiz bölgeler içerisinde ada bazlı Kentsel Dönüşümün önünü açtık. Burada yaşayan insanlarımızın kendi aralarında yüzde 51’i sağlaması zordu; bizde bunu ada bazlı yaparak bu zorluğu çözdük. Afet alanlarımızı hazırladık; köyleri ile 100 bine yakın nüfusu olan ilçemizde afet durumunda, olası bir ihtiyaç halinde Yeniceköy Abdiağa arasında yaşam alanı oluşturma kararı aldık. Orayı da hızla hazırlayacağız. Belediyemizin arama ve kurtarma çalışmalarını yoğunlaştırdık, gönüllülerimizin de eğitimlerini yapıyoruz. Üniversitemiz ile Nisan ayında bir protokol imzalayacağız; ilçemizin afet durumuna hazırlığını üniversitemiz ile birlikte yöneteceğiz” dedi.

“BİZ, BİRLİKTE BİGA’YIZ!”
Biga’yı marka şehir haline getirmek için çalıştıklarının altını çizen Biga Belediye Başkan adayı Bülent Erdoğan; “Milletvekilimiz Ayhan Gider’in katılımlarıyla parti yönetimimizde, kadın kollarımızda, gençlik kollarımızda, mahalle başkanlarından teşkilatımızın her kademesine kadar görev alan teşkilat mensuplarımızla ve kıymetli aileleriyle iftar programımızda bir araya geldik. Büyük bir inançla, Biga’mızın geleceği için, Biga’mızı Türkiye Yüzyılı’nın marka ilçesi haline getirmek için hep birlikte çok çalışacağız. Gece gündüz demeden halkımızın gönlünde olmaya, vatandaşlarımıza gerçekleri anlatmaya, projelerimizi anlatmaya devam edeceğiz. Milletvekilimiz Ayhan Gider başta olmak üzere katılan herkese çok teşekkür ediyorum. Çok çalışarak kazanacağız” dedi.

DAHA İLERİYE, HEP BİRLİKTE, EN İYİYE!
Adaspor lokalinde Bigalı hemşerileri ile bir araya gelerek sohbet eden Biga Belediye Başkan adayı Bülent Erdoğan; “Biz Biga’mıza sevdalıyız, bu şehir için çok daha güzel şeyler yapacağız. Çok kıymetli yol arkadaşlarımız ile birlikte Adaspor Lokali’nde hemşerilerimiz ile bir araya geldik. Allah’ın izniyle 31 Mart’tan sonra, deneyimimizi ön plana çıkarıp, merkezi hükümetimizin destekleriyle, emaneti taşımaya, gönül verip gönül almaya devam edeceğiz” dedi.

Editör: Haber Merkezi