Ekonomist Korhan Berzeg'in Gönen'de evinin yakınındaki aramaların 3. günü de tamamlandı Ekonomist Korhan Berzeg'in Gönen'de evinin yakınındaki aramaların 3. günü de tamamlandı

Depremlerin meydana geldiği bölgede aktif fay gözlemlenmemesine rağmen, çevredeki Kütahya ve Balıkesir dolaylarında aktif fayların bulunduğu biliniyor. Jeologlar, Dursunbey'deki depremlerin Kütahya-Balıkesir arasındaki aktif faylarla ilişkili olabileceğini belirtiyorlar.

Profesör Doktor Doğan Perinçek, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda; “Son iki gündür Dursunbey (Balıkesir) yakınlarında olan 18 depremin üç tanesi 4.1, 3.1 ve 3.0 büyüklükte. Depremin olduğu yerde aktif fay gösterilmemiş. Deprem olduğuna göre yüzeyde izi olmayan yada bizlerin henüz tanımlayamadığı bir fay olmalı. Son iki günde 18 deprem yaşanan bu alanın doğusunda Kütahya ve batısında Balıkesir dolaylarında aktif faylar bulunuyor.. Dursunbey depremlerinin Kütahya-Balıkesir arasındaki aktif faylar arasında kaldığını görüyoruz. Haritada Balıkesir Kütahya Fay Sistemi işaretlediğimiz hat boyunca bahsedilen iki kentimizin arasında bir kaç fay ile bağlantı olduğunu düşünmek mantıklı olsa gerek. Eminim bölgede detaylı çalışma yapan meslektaşlarımız bunları haritalamıştır yada haritalayacaktır.” İfadelerini kullandı.

 Jeologlar, Dursunbey'deki depremlerin Kütahya-Balıkesir arasındaki aktif faylarla ilişkili olabileceğini belirtiyorlar

Editör: Haber Merkezi