“1 Nisan’da Karabiga’da Karabigalıların zamanı başlayacak” “1 Nisan’da Karabiga’da Karabigalıların zamanı başlayacak”

Biga'nın Hamdibey mahallesinde bulunan Savaş ve Barış Kıraathaneleri'nde gerçekleştirilen halk mitinginde CHP'nin Biga Belediye Başkan Adayı Alper Şen, mahalle sakinleriyle bir araya geldi. Toplantıda, Biga'nın geleceğine yönelik vizyon ve hedefler paylaşıldı.

Şen, mitingde mahalle sakinlerine hitaben yaptığı konuşmada, 1 Nisan'dan itibaren 60 bin hemşerinin yaşam kalitesini artırmak için yoğun bir çalışma içerisinde olacaklarını belirtti. Ayrıca, geçmiş dönemde yapılan hizmet eksikliklerine vurgu yaparak, yeni dönemde Biga'nın daha modern ve kaliteli bir kent olması için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.

Alper Şen; “5 sene önce sizin yetki verilen yönetim bizi çalıştırmadılar diye açıklamalar yapıyor. 15 Meclis üyeleriyle birlikte, meclis çoğunluğunu kullanmayarak çalışmadılar. Yetki vermediler, çalıştırmadılar değil çalışmadılar. Bu dönemin karnesi Pazar günü alınacak! Takdir hemşerilerimizin, Takdir Biga halkının! Biz Biga’yı kaliteli ve modern kent yapmak için yola çıktık. Çok Çalışıyoruz, Çok çalışacağız! Biz dersimize iyi çalıştık, mahalle mahalle sokak sokak tespitlerimizi yaptık ve Biga’yı kaliteli ve modern bir kent haline getirecek plan ve projelerimizi hazırladığımızı belirterek. 31 Mart’ta görevi devraldığımızda bizim işimizin Biga olacağını, bizim işimizin vatandaşımıza hizmet, bizim işimizin Biga’yı kaliteli bir kent yapmak olacağını paylaştık” ifadelerini kullandı.

Ayrıca, yerel yönetimlerin eğitim almasının önemine değinen Şen, “Belediyeciliğin okulu yok Yerel yönetimlerin okulu yok diyorlar. Şunu soruyorum eğitim almak suç mu? Neden çocuklarımızı gençlerimizi eğitim alsınlar diye çaba gösteriyor ve projeler hazırlıyoruz? Neden üniversitelerde Yerel Yönetimler ve Kamu Yönetimi diye bölümler var? Değerli hemşerilerim şunu belirtmek istiyorum böyle bir açıklama yapma zorunluluğumuz doğmuştur, cevap hakkımızı kullanmak durumundaydık.

Biga'nın geleceğini şekillendirecek projelerin hayata geçirilmesi için eğitimli ve donanımlı bir kadro ile çalışacaklarını vurguladı. Belediyeciliğin okulu olmadığı yönündeki eleştirilere cevap veren Şen, eğitimin suç olmadığını ve çocukların, gençlerin eğitim alması gerektiğini savundu.

Alper Şen, Biga'nın geleceğine güvenle yürüdüklerini ve Biga'yı kaliteli ve modern bir kent haline getirmek için ellerinden geleni yapacaklarını ifade ederek, mahalle sakinlerinden destek istedi.

31 Mart'ta gerçekleşecek seçimlerin Biga'nın geleceğini belirleyeceğini dile getiren Şen, "Biz Biga’yı kaliteli ve modern kent yapmak için yola çıktık. Çok çalışıyoruz, çok çalışacağız!" dedi.

Editör: Haber Merkezi