Alper Şen, “Biga’yı parmakla gösterilen bir kent yapmak için geliyoruz” Alper Şen, “Biga’yı parmakla gösterilen bir kent yapmak için geliyoruz”

Biga Belediye Başkan Adayı Alper Şen, pazar akşamı Hamdibey Mahallesinde Savaş ve Barış Kıraathanelerinde Çanakkale İl Genel Meclisi Adayları ve Belediye Meclis Üyesi Adayları birlikte halk buluşmasında mahalle sakinleriyle bir araya geldi. Biz yerel yönetici adayıyız, ben ve ekip arkadaşlarım sizlerin takdiri ile haftaya bugün ilçemizin yerel yöneticileri olacağız. 1 Nisan sabahı seçim süreci ile ilgili birçok konu bizim için geride kalacak ve kapacak, bize oy vermiş vermemiş, bize destek olmuş olmamış önemli değil biz göreve başladığımızda 60 bin hemşerimizin hayatına olumlu dokunuşlar yaparak hayır dualarını almak istiyoruz, hayırlı işler vesile olmak istiyoruz. Biz bunun için çalışıyoruz.

Biz dersimize iyi çalıştık, mahalle mahalle sokak sokak tespitlerimizi yaptık ve Biga’yı kaliteli ve modern bir kent haline getirecek plan ve projelerimizi hazırladık ve bir anayasa gibi başucumuzda duracak. Yeni dönemde 25 alanında uzman meclis üyelerimizle birlikte çok çalışarak hayata geçireceğiz. Katılımcı ve dayanışma içinde sizlerle birlikte Biga’nın geleceği için çok çalışmaya hazırız.

Miting havasına dönüşe halk buluşmasında Alper Şen; sessizliğini bozarak konuların başka yerlere gitmemesi için cevap hakkımızı kullanma zorunluluğumuz doğmuştur diyerek sözlerine devam etti.

Bizim kimseyle işimiz yok, kendi işimize bakıyoruz, Biga’ya nasıl daha kaliteli hizmet ederiz ona bakıyoruz. Kimseye en ufak sözümüz lafımız olmadı olmayacak! Son haftaya girdik bu işlerin yoğun yapıldığı dönemler bakın göreceksiniz bu demek değil itirazlarımız eleştirilerimiz yok! Saygı ve nezaket sınırları içinde tabi ki söyleyeceğiz ve bunları tamamen teknik açıdan yapacağız.

15’mi BÜYÜK 11’mi BÜYÜK!
Beş sene önce sizlerin takdiri ile seçilen mevcut yönetim, bize yetki vermediler, bizi çalıştırmadılar diye açıklamalar yapıyor. Bizler Millet İttifakı olarak 11 meclis üyesi ile temsil etme hakkını elde ettik, Cumhur ittifakı ise 14 Meclis üye ve bir de Belediye Başkanı ile birlikte 15 temsil hakkını elde etti ve vatandaşlarımızdan sorumluluk aldı., Meclis çoğunluğunu kullanmayarak sorumlu bir yerel yönetici anlayışı göstermemişsiniz. Sonra bize yetki vermediler, çalıştırmadılar değil çalışmadılar.

KENDİNİZ YAPAMADINIZ, KENDİNİZ ÇALIŞAMADINIZ!
Meclis kayıtları orada duruyor yetki verdik mi vermedik mi? Ağırlığınca altın kullanma hakkı verdik. Pandemi döneminde verdiğimiz yetkilerle Meşhur Kıbrıs Şehitleri Caddesi ışıklandırmalarını aldınız hem de alt yapısını hazırlamadan aldınız. Acil ihtiyaç olmayan bir işe çok ciddi para aktardınız. Sorunda başka yerlerde cevapta başka yerlerde!

YEREL YÖNETİCİLİĞİN; BELEDİYECİLİĞİN OKULU YOK! TECRÜBE İŞİ!
Belediyeciliğin okulu yok, yerel yönetimlerin okulu yok, tecrübe işidir diyorlar. Şunu soruyorum değerli hemşerilerim iyi bir eğitim almak suç mu? Neden çocuklarımızı gençlerimizi eğitim alsınlar diye çaba gösteriyor ve projeler hazırlıyoruz? Memleketine faydalı olmak için almış olduğu eğitimi samimiyetle bir yere aktarıyor olmak suç mu? Neden üniversitelerde Yerel Yönetimler ve Kamu Yönetimi diye bölümler var?

BU DÖNEMİN KARNESİ PAZAR GÜNÜ GELİYOR!
Takdir hemşerilerimizin, Takdir Biga halkının!
Bizim işimize bakıyoruz, Biz Biga’yı kaliteli bir kent yapmak için işimize bakıyoruz, biz hemşerilerimizin hayat kalitesini nasıl yükseltiriz diye işimize bakıyoruz.
Derdimiz Biga, üç örnek vereceğim. On ay önce ilk biz söyledik. Biga’nın su problemi var dedik! Yok dediler. Var mı var. Yatırımlar yapıldı, projelerin baş köşesini süsledi.
Yine ilk biz söyledik Kreş eksiğimiz var dedik. Kadınlarımızın ve çocuklarımız için yeterli kreş sayımız yok dedik. Eksiğimiz var mı var.

Depreme hazırlığımız değiliz dedik. Yine ilk biz söyledik. Hazır mıyız değiliz.

1 Nisan’da göreve başladığımızda ilk işler olacak.

Doğru sorunları görme, doğru çözümleri üretme ve doğru kişileri bir araya getirme yeteneğimiz var. Alanında uzman ve yetkin 25 meclis üyesi adayımızla birlikte Biga için doğru işler yapma için hazırız. Sizlerin huzurunda bizlere inandıkları ve güvendikleri hepsine için tek tek teşekkür ediyorum.
Sokak hayvanlarımız ciddi sorun seveniyle korkanıyla kent yaşamamızı etkiliyor. Daha iyisi olana kadar mevcut barınağımızı iyileştireceğiz, uzman veteriner meclis üyemizin sorumluğunda bu sorunu yıllık planlanmış kısırlaştırma programları, kent merkezine hayvan bırakılmasının önüne geçerek, acil hayvan ambulansı ve barınağımızı da yeni ameliyathane gibi çalışmalarla hem insanımızın hem hayvanlarımızın yaşam hakkını gözeterek kalıcı çözümler üreteceğiz. Bir daha gündemimize girmeyecek şekilde çözeceğiz.

YAPTIĞIMIZ HER İŞ KALİTELİ OLACAK, BİR DAHA GERİ DÖNMEYECEĞİZ!
Biga’mızın yolları hep sorun hep sorun, daha dört ay önce yapılan yol tekrar kapatıldı tekrar yapıldı. Neden, kaliteli yapılmadı. İtirazımız buna yaptığımız her iş kaliteli olacak bir daha geri dönmeyecek vatandaşımızın parasını tekrar tekrar yapılan işlerde israf etmeyeceğiz. İhale yönetimi sorunu çözmüyor, yönetimi değiştireceğiz. Nedir yöntem değişikliği kendi taşımızı kendimiz üreteceğiz.

BİGA BELEDİYESİ PAKET TAŞ ÜRETİM TESİSİ VE YOL ACİL MÜDAHALE EKİBİ
Makine parkurumuz var, personelimiz var ve taşımızı da kendimiz üretirsek tüm yollarımıza yılın 10 ayı müdahale etme şansımız olacak. Taşımızı kendimiz üreteceğiz, yollarımızı kendimiz yapacağız. Hem istihdam sağlayacağız hem taşı ucuza üreteceğiz ve hızlıca tüm yollarımızdaki problemleri ortadan kaldıracağız. Biga’nın yolları artık sorun olarak gündemimizde olmayacak.

BİGA BELEDİYESİ SATIN ALMA BİRİMİ KURACAĞIZ
Yerel yönetimle piyasa arasında mevzuatlara dayalı bir protokol yok. Biga Belediyesini verimli ve etkin kullanmak adına bu birimi kuracağız. Mevzuata uygun adaletli doğru satın alma usulleri kullanacak tasarruflar elde edeceğiz. Biga Belediyesi piyasa arasında güven ve dengeyi sağlayacak. Satın Alma Birimi şeffaf ve hesap verebilirlik ilkesi ile hizmet verecek.

BİGA BELEDİYESİ KENDİ SOSYAL TESİSLERİNİ KENDİSİ ÇALIŞTIRACAK!
Yeni dönemde sosyal alanlarımızın kalitesini ve güvenliğini arttırarak, parklarımızı, emekliler lokallerimizi, hanım evlerimizi tüm sosyal tesislerimizi kendimiz çalıştıracağız. Mevcut sosyal alanlar işletmecilerimizi tabi ki mağdur etmeyeceğiz. Sözleşme süresi bitince kadar bir mağduriyet yaşamayacaklar sadece şunu söylüyoruz. Sözleşme yenilemesi olmayacak. Baştan söylüyoruz Biga Belediyesi kendi tesislerini kendi çalıştıracak.

ISSIZ SOKAK VE SEVİL SOKAK BÖLGESİ İMAR SORUNLARI VAR! ÇÖZECEĞİZ!
Hamdibey mahallemizde Issız sokak ve Sevil sokak bölgemiz var yıllardır çözülemeyen imar ile ilgili mülkiyet sorunları var. 30 yıldır çözülememiş, çözmek bize nasip olacak. Çözüm yolunu biliyoruz. Yolun bir tarafında vatandaş mülkü ile ilgili tüm inisiyatifini kullanarak değerlendirebiliyor, yolun bir tarafı virane değerlendirmek şöyle dursun evine doğalgaz bağlatamıyor. Bizim yönetimimizdeki Biga Belediyesi bu sorunu çözecek. Hamdibey Mahallemizde yapacağımız ilk işlerden biri olacak.

5. YIL İMZA PROJEMİZİ HAMDİBEY MAHALLESİ’NE YAPACAĞIZ.
Bizim baş tacı imza projemiz en çok emeği ile çalışan hemşerilerimizin olduğu Hamdibey Mahallemizde olacak.
Mahallemizin ismini de aldığı Kuva-yi Milleye Kahramanımız Şehit Kaymakam Köprülü Hamdibey’mizin adını taşıyacak ve anıtının içinde olacağı 5. Yıl İmza projemiz Hamdibey Yaşam Vadimizi burada yapacağız.

Doğal güzellikleri ve kültürel zenginlikleri bir araya getirecek, yeşil alanlar, göletler, yürüyüş ve bisiklet yolları, spor sahaları, fitness alanları ile mahallemizin ve ilçemizin yükselen değeri Hamdibey Yaşam Vadisi burada olacak.

Beşinci yılımızın sonunda yine sizlerle birlikte böyle toplanarak açılışını yapacağız.

Hamdibey Mahalle sakinlerine katılımları için teşekkür eden Biga Belediye Başkan Adayı Alper Şen bize inanan ve güvenen hemşerilerimizin güvenini boşa çıkarmayacak Biga için çok çalışmaya geliyoruz diyerek sözlerine son verdi.

Editör: Haber Merkezi