Gittiği her yerde vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan AK Parti Biga Belediye Başkan adayı Bülent Erdoğan Sakarya Mahallesi Kavaklık Adnan Menderes Parkı’nda kahve ziyareti gerçekleştirmek için yola çıktı, yoğun ilgi yüzünden kahve ziyareti mitinge döndü. Yoğun bir ilgiyle karşılaşan Bülent Erdoğan, burada bir konuşma gerçekleştirdi. İlk yürüyüşünü Hamdibey Mahallesi’nde Adapark’a doğru yapan ve mahallelilerin yoğun ilgisiyle karşılaşan Bülent Erdoğan, Kavaklık Parkı’nda da yoğun bir ilgi gördü.

Biganın Sesi Gazetesini ağırlayan AK Parti Biga Belediye Başkan Adayı Bülent Erdoğan sorularımızı da cevapladı.

Biga’nın çok önemli bir eşikte olduğunu söyleyen AK Parti Biga Belediye Başkan Adayı Bülent Erdoğan; “Biga’mız şu an bir eşiktedir; Yeni Türkiye Yüzyılı’nda bölgenin marka şehri olma yönünde tam eşiktedir. Cumhurbaşkanımızın imzaladığı; kurulacak ve uygulanacak o kadar önemli projeler var ki… Biz tecrübemizle yerel ve genel uyumuyla; bu önümüzdeki 5 yıl bölgemize yapılacak olan projelerin takipçisi ve bir an önce yapılması için bu göreve talibiz” dedi.

“BELEDİYECİLİĞİ BİLMEYENLER, ÇÖZDÜĞÜMÜZ SORUNLARI ÇÖZECEKLERİNİ SÖYLÜYORLAR”

Muhalefetin belediye meclisinde siyaset yaparak vatandaşın sorunlarının çözümünü geciktirdiğini dile getiren AK Parti Biga Belediye Başkan Adayı Bülent Erdoğan; “2019 yılında tevazu, samimiyet ve gayretle dedik ve halkımızın desteğini alarak 5 yıllık hizmet yolculuğuna çıktık. Bu yolda bazen zorlandık, bazen üzüldük, bazen çok yorulduk ama Biga’ya hizmet aşkımızı hiç kimse durduramadı. Yol yapacağız dedik, yetki yok dediler, elektrik üreteceğiz dedik, yetki yok dediler. Biz de dedik ki; zamanı geldiğinde Bigalı hemşerilerimiz size bunun cevabını çok iyi verir. Biz durmadık, bizi durduramazsınız dedik. Belki yavaşlatırsınız dedik. Tüm bunlara rağmen biz 5 yıl boyunca kendi imkanlarımızla tam 300 bin metrekare yol yaptık. Alt yapı ile ilgili Japonya’dan kredi kullanılarak yapılan alt yapının iki katı alt yapı yaptık. Kendi imkanlarımızla, kendi ekipmanlarımızla yaptık. 2 yıl süren pandemiye, ekonomik çalkantılara, en büyük yangınlara, en büyük sellere ve asrın felaketi depremlerin yaşanmasına rağmen, bunların arkasına saklanmadık. Bu zor günleri fırsata çevirdik, iş üretemeyen, hareket edemeyen yapımızı ayağa kaldırdık. Biga Belediyesi şu anda kendi imkanlarıyla, hiç kredi kullanmadan Biga’nın en büyük sorunu olan su meselesini çözdü. Tam 104 milyon liralık ana ishale hattını, 4 bin tonluk su depomuzun projesine başladık. Bu proje bittiğinde Bigalı hemşerilerimiz su ile ilgili sorun yaşamayacaklar. Belediyeciliği bilmeyen, belediyeyi tanımayan, Biga’nın sorunlarını bilmeyen bazı adaylar çıkmış su sorunu çözeceğiz diyorlar. Günaydın! Uyanın da kiraz toplamaya gidelim. Ana isale hattındaki çalışmaları tüm basın mensuplarımızla gittik, beraber gezdik. Ama bunlar herhalde Biga’da yaşamıyorlar, bunlar herhalde görmemişler, halen Biga’nın su sorunlarını çözeceğiz diyorlar” dedi.

SOKAK HAYVANLARI SORUNU ÇÖZÜME KAVUŞUYOR

Sokak hayvanları üzerinden siyaset yapmakla muhalefeti eleştiren AK Parti Biga Belediye Başkan Adayı Bülent Erdoğan; “Şimdi de diyorlar ki; Biga’nın sokak hayvanları meselesini de biz çözeceğiz. Gerek yok; çünkü biz sokak hayvanları meselesini çözmek için göreve gediğimiz günden bu yana canla başla çalışıyoruz. Çanakkale ilçeleri arasında sokak hayvanları ile ilgili en kapsamlı çalışmayı yapan Biga Belediyesi’dir. Bunu ben söylemiyorum; Çanakkale’de düzenlenen toplantıda vali bey açıkladı; tüm ilçeler arasında en çok kısırlaştırma yapan belediyenin Biga olduğunu elindeki verilerle açıkladı. Yerimizi hazırladık; Doğal Yaşam Merkezimizin projesi de hazır, yeni rehabilitasyon merkezimiz ve klinik projemiz de hazır. Bakanlığımız konuyla ilgili bir çalışma başlattı; dünyada bu sorun nasıl çözülmüş, bununla ilgili kanun hazırlanıyor. Kanun çıktığında; sokak hayvanları ile ilgili yeni yetki ve sorumluluklar verilecek. Biz de yaptığımız projede hata ve eksik olmasın diye ihalesine çıkacağımız projemizi beklettik, kanun çıktığında gerekli değişiklikleri yapıp hemen Doğal Yaşam Alanımızda rehabilitasyon ve klinik merkezimizi Biga’mıza kazandırıyoruz. Yapısal unsur fazla olmayacağından bu işi 100-120 gün içerisinde yapıp, tamamlayıp; sokak hayvanlarımızı doğa içerisinde, kendi yaşamlarına uygun şekilde ev sahipliği yapacağız. İlçemizde hiçbir vatandaşımızın sokak hayvanları ile ilgili bir şikayeti kalmayacak. Mamalarını biz kendimiz üreteceğiz, 7/24 sokak hayvanlarımızın bakımlarını ve tedavilerini yapmaya başlayacağız. Sokak canlılarını seven bir ilçe ve belediye olacağız” dedi.

“TABAKHANELERDEN BAŞLAYACAĞIZ”

Depreme hazırlık konusunda hızlı adım attıklarını ve kentsel dönüşüme hazır hale geldiklerini söyleyen AK Parti Biga Belediye Başkan Adayı Bülent Erdoğan; “6 Şubat depreminden sonra önceliğimiz deprem oldu. İlçemizdeki deprem çalışmalarını hızla başlattık. İlk önce Kentsel Dönüşüm Strateji Planımızı yaptık. Çanakkale’de değil; Güney Marmara’da bunu yapıp bitiren bir başka belediye yok. Biga Belediyesi’nin yaptığı bu çalışma Isparta Mimarlar Odası tarafından örnek gösterildi. İlçemizde belirlediğimiz 5 Kentsel Dönüşüm bölgesinde ilk olarak ilçemizin ortasında kalan Tabakhaneler bölgesinden başlayacağız. Tabakhaneleri oradan kaldıracağız. Yenilenen prestij caddemiz olan Kıbrıs Şehitleri Caddemizin hemen yanında Biga’ya yakışan modern, kaliteli ve güvenli bir yaşam merkezini hayata geçireceğiz” dedi.

ARAMA KURTARMA EĞİTİM VE UYGULAMA MERKEZİ KURULACAK

Deprem konusunda hazırlıkları planladıklarını söyleyen AK Parti Biga Belediye Başkan Adayı Bülent Erdoğan; “Hamdibey Mahallesi Cumartesi Pazarımızın üst tarafındaki bölgede ikinci bölgemizdir. Bakanlığımız ve belediyemiz yapması gereken her şeyi hazırladı. Buna şimdi bu bölgedeki vatandaşlarımızın kentsel dönüşüm çalışmasına destek verip; yüzde 51 çoğunluğu sağlaması gerekmektedir. Yüzde 51 çoğunluğu sağladığımız gibi Biga Kentsel dönüşüme hazır olacak. Sadece deprem değil; diğer tüm afetlerle ilgili olarak 2 ay önce Biga Belediyesi bünyesinde görevi sadece afet olan bir müdürlük kurduk. Toplanma merkezlerimize afet konteynerlerimzi yerleştirmeye başladık. Afet alanlarında olması gereken ama büyük bir deprem olduğunda çadır veya konteyner kentlerin kurulması gereken yaşam alanlarımızı da oluşturmaya başladık. Yeniceköy ve Abdiağa arasındaki bölgede hazineye ait arazide AFAD’ın belirlediği çadır ve konteyner kent kurulması için gerekli alt ve üst yapı çalışmalarının ön çalışmasını yaptık. İnşallah uygulamasına da önümüzdeki dönemde başlayıp olası bir deprem anında yaşam alanımızı da hazır edeceğiz. Kurum olarak yapmamız gerekenleri biz yapıyoruz; takip ediyoruz. Eksik alet edevat neyimiz var ise tamamladık. Bu yeter mi, yetmez. Deprem olduğunda vatandaş olarak nasıl hareket etmemiz gerektiğini maalesef bilmiyoruz. Biz bu süreçte; depreme duyarlı, deprem olduğu zaman nasıl hareket etmemiz gerektiği gibi birçok konuda Çavuşköy’e kuracağımız Arama-Kurtarma Eğitim ve Uyguma merkezimizde eğitim verip tatbikatları birlikte yapacağız. Bu konu her zaman önceliğimiz olacak” dedi.

“ENGELLEMESELERDİ, YOL SORUNUMUZ KALMAYACAKTI”

Muhalefetin yolların yapılmasını engellediğini ve belediye meclis toplantısında olumsuz oy kullandığını söyleyen AK Parti Biga Belediye Başkan Adayı Bülent Erdoğan; “Yollarımızın ana arterlerini toparladık; gönül isterdi ki ‘Biga’ya hizmet aşkımız var, çok seviyoruz’ diyen ancak 5 yıl boyunca bize mecliste yetki verseydiler de; şu an yollarla ilgili Biga’da hiç kimse bir şey konuşmasaydı. İnşallah önümüzdeki dönem; Biga’nın hiçbir yerinde alt yapısı problemli, üst yapısı eksik bir yerimiz kalmayacak. Belediyeciliğin okulu yok. Bizim belediyecilikteki ilk dersimiz; nisan ayında mazbatamızı alıp belediyeye ilk adımızı attığımızda; ilk dersimiz başladı. O günden bugüne kadar yaşadığımız birçok farklı duruma rağmen biz belediyecilik tecrübesini edindik; sokak sokak, mahalle mahalle şehrimizin eksikliklerini biliyoruz, çözümlerini biliyoruz. İnşallah önümüzdeki dönemde; kurumsal yapımızla, ayağa kalkan bütçemizle, bilgi ve tecrübemizle, merkezi hükümetimizin desteği ile biz Biga’ya 5 yıl daha hizmet etmek istiyoruz” dedi.

“NE YÜRÜYÜŞÜM DEĞİŞTİ, NE DE YAŞAM TARZIM”

“25 yıl yaptığımız ticaretimizde Bülent Erdoğan nasılsa bu 5 yıllık Belediye Başkanlığı boyunca; Bülent Erdoğan’ın ne yürüyüşü değişti, ne bakışı ne de yaşam tarzı değişti. Tevazu, samimiyet ve gayretle 5 yıl boyunca çalıştık. Bu seçim sürecinde 5 yıl boyunca neler yaptıysak, yapamadıklarımızı neden yapamadığımızı anlatıyoruz, önümüzdeki dönemde neler yapmak istediğimizi ve Biga’nın önündeki 5 yılı anlatıyoruz. Biga’mız şu an bir eşiktedir; Yeni Türkiye Yüzyılı’nda bölgenin marka şehri olma yönünde tam eşiktedir. Cumhurbaşkanımızın imzaladığı; kurulacak ve uygulanacak o kadar önemli projeler var ki… Biz tecrübemizle yerel ve genel uyumuyla; bu önümüzdeki 5 yıl bölgemize yapılacak olan projelerin takipçisi ve bir an önce yapılması için bu göreve talibiz” dedi.

“12 BİN KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEK”

Biga’da merkezi hükümet yatırımlarıyla birlikte işsizliğin sona ereceğini söyleyen AK Parti Biga Belediye Başkan Adayı Bülent Erdoğan; “Bu projeler arasında; ilk sırada Yat Organize Sanayi Bölgesi var. Gençlerimiz iş aramayacak; 10-12 bin kişinin istihdam edileceği; her seviyede, her durumda istihdam yaratan ve çarşı esnafımız ile sanayi esnafımıza ekonomik katkısı olacak çok önemli bir proje. Çevre dostu ve ilçemizi adeta ekonomik olarak ayağa kaldıracak bir projedir. Bu proje ile birlikte Biga Belediyesi olarak; hayvancılığımız, tarımımız, sanayimiz, balıkçılığımız var diyoruz ama turizm ile alakalı bir şey söylerken sesimiz kısılıyor. O kadar doğal güzelliklerimiz ve tarihi zenginliklerimiz varken; ilçemizde turizmin olmaması için hiçbir eksiklik yok. İnşallah önümüzde dönem ilk yapacağımız iş; üniversitedeki hocalarımızla görüştüm, ilçemizde turizmi başlatmak için jeotermal kaynaklarımızın durumu nedir diye sorduk. Hocalarımız ekibini aldı, belediyeye geldi ve Biga’yla ilgili yaptığı çalışmalarını bize anlattı. Biga’nın yer altı su kaynaklarının olduğunu söyledi. Bunun araştırmasını ve maliyetlerine baktık; o anki durumumuz ve bütçemiz arama çalışmalarına uymadığı için MTA ile görüşüp, devletimizin desteğini alarak ilçemizin sıcak su kaynaklarını çıkartacağız. Hem turizm yatırımcılarına ilçemizin kapılarını açacağız hem de sıcak su ile Bitkisel Üretim, Sera Organize Sanayi Bölgesine destek vereceğiz” dedi.

Milli sporcu Çanakkale’yi yasa boğdu! Milli sporcu Çanakkale’yi yasa boğdu!

‘İŞ BİLMEYENLER’ ELEŞTİRİSİ

Muhalefeti iş bilmezlikle eleştiren AK Parti Biga Belediye Başkan Adayı Bülent Erdoğan; “Sorumluluğumuz olmamasına rağmen, işi bilmeyenler; köy masası kuracağız diyorlar. Bizim kanuni olarak köylerle ilgili bir sorunumuz yok; Özel İdaremiz, Kaymakamımız, Valimiz var. Büyükşehir belediyesini danışmanlık yapan birinden herhalde bilgi alıyorlar, onların tariflerine göre hareket ediyorlar. Biga Belediyesi’nin köylerle alakalı yetki ve sorumluluğu yok; kanunlar yapmak isteseler de buna engel oluyor. Ziraat odamız ve diğer paydaşlarımızla birlikte, bencilce davranıp sadece Biga Belediyesi olarak değil; kaymakamımız, Valiliğimiz, Özel İdaremiz, Karabiga ve Gümüşçay belediyelerimiz ile birlikte tek yumruk olarak Tarım Bakanına dedik ki; ‘Biz Türkiye nüfusunun üçte birine 2,5 saat yakınlıktayız. Toprağımız, suyumuz, iklimimiz, pazarlara yakınlığımız çok uygun. Burada kullanılmayan, hiçbir işe yaramayan mera arazisini Sera OSB yapmak istiyoruz, belli aylarda üretim yapan ilçe değil; 12 ay üreten ve ürettiğini Avrupa’ya pazarlayan, ihracat yapan ilçesine ekonomik değer katmak istiyoruz’ dedik ve çalışmalarımızı başlattık” dedi.

KREŞLER İÇİN ÜCRET ELEŞTİRİSİ

Muhalefetin kreşleri siyaset malzemesi haline getirdiğini söyleyen AK Parti Biga Belediye Başkan Adayı Bülent Erdoğan; “Millet Bahçesine gittik; öğrencilerimize internet ücretsiz, bilgisayar önlerinde, 7-8 bin kaynak kitap arkalarında sıcacık ortamda okuldan çıkıp derslerini yapıyorlar, mutlu oluyoruz. Millet kıraathanesini, yüzme havuzunu, kreş sayımızı bu zorlu dönemde arttırdık, önümüzdeki dönemde daha da arttıracağız. Her mahalleye kreş yapacağız diyorlar; yapamazlar. Yapsanız da o kreşleri ne ile dolduracaksınız? Bizim kültür müdürlüğümüz ve kreş müdürlerimiz ile görüşüyoruz. Şuan Biga’mızda ihtiyaç olan 2 kreş var; önümüzdeki dönemde 2 kreş daha yaparak kreş sayımızı 5’e çıkartacağız. Çok acil veya ani bir nüfus artışı olursa o zaman yine yaparız ama şuan acil olan iki kreş ihtiyacıdır. Kreş ücretlerini konuşuyorlar; kreşlerimizde 1 öğrencimizin 8 bin 500 TL maliyeti varken; 4 bin 500 TL’sini belediye olarak destekliyoruz, velilerimiz de 4 bin TL ödüyorlar. Eğitim öncesi velilerimize destek oluyoruz” dedi.

“ÇOK DAHA DENEYİMLİ VE DONANIMLIYIM”

2019 yılında daha deneyimli ve donanımlı olduğunu söyleyen AK Parti Biga Belediye Başkan Adayı Bülent Erdoğan; “Önümüzdeki dönem ile ilgili düşüncelerimizi tanıtım toplantımızda paylaştık; 2019’daki Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan’dan şu an 2024 yerel seçimlerindeki AK Parti Biga Belediye başkanı olarak kendimi çok daha güçlü, çok daha donanımlı ve önümüzdeki 5 yıla kendisini hazır hisseden bir belediye başkan adayıyım. Yılmadan yorulmadan, tecrübemizle, ayağa kaldırdığımız bütçemizle, güçlendirdiğimiz kurumsal yapımızla, merkezi hükümetimizin desteğiyle, teşkilatımızla, meclis üyelerimizle önümüzdeki döneme çakı gibi hazırız. Destek Bigalı hemşerilerimizden, çalışmak bizlerden olacak” dedi.

SUDA YÜZDE 50 İNDİRİM SÖZÜ

Meclisten yetki geçmemesini hatırlatan ve 2024 yılı içinde yapacakları GES projesiyle suyu yüzde 50 ucuzlatacaklarının sözünü veren AK Parti Biga Belediye Başkan Adayı Bülent Erdoğan; “Su sorunu ile ilgili olarak; düşüncelerimizi, yapmak isteyip de yapamadıklarını inşallah 2024 yılı içerisinde yapacağız. Mecliste bize elektrik üretmemiz için yetki vermedikleri pazaryerinin üzerine kuracağımız GES Projesini 2024 yılı içerisinde yapacağız. Elektriğimizi ürettiğimiz ilk gün; Biga’da yaşayan su abonelerimizin faturalarında yüzde 50 indirim yapmaya söz veriyoruz. Seçim vaadi olarak, seçim kazanmak için her şey mubah demiyoruz” dedi.

“TÜM HEMŞEHRİLERİMİZİN OYLARINA TALİBİZ”

Biga’da tüm herkesin oylarına talip olduklarını dile getiren Ak Parti Biga Belediye Başkan Adayı Bülent Erdoğan; “5 yılda birçok olumsuzluğa rağmen, 60 bin kişinin yükünü, sorumluluğunu sırtında hissetme, akşam bir su arızası olduğunda sabaha kadar uyuyamamanın ne demek olduğunu biz çok iyi biliyoruz. Biga’mızın Türkiye Yüzyılının marka şehri olması için ekibimizle canla başla çalışmanın sözünü veriyoruz, bu gücü de kendimizde hissediyoruz. Bizim bıçağımızı keskin kılın, bizim bıçağımız keskin olursa; güçlü bir başkan ve güçlü bir meclis olursa, bizim Biga’da önümüzdeki 5 yılda yapamayacağımız hiçbir iş yok. Yaparsa AK Parti yapar, yaparsa tecrübeli kadrolar yapar, yaparsa ‘Biga’yı tiyatraldan seviyorum, Biga’ya aşığım’ diyenler değil, Biga sokaklarında simit satanlar, ilk aşkını Biga’da yaşayanlar, Biga’da ilk çocuğunu kucağına alanlar, düğününü cemiyeti Biga’da yapanlar anlar. Önümüzdeki 5 yıla hazırız, destek siz Bigalı hemşerilerimizden, çalışmak bizlerden. Kimseyi ayırmadan; hakla, adaletle görevimiz yaptık. Bu seçimde de partisi görüşü ne olursa olsun, Bigalı tüm hemşerilerimizin oylarına talibiz. Bu ceket sizin ceketiniz, bu ceketi 2019’da siz giydirdiniz, bu cekete en ufak leke sürdürmedik. Bu seçim Bülent Erdoğan’ın başkanlık seçimi değil; inanın Bigalı çocuk ve gençlerimizin seçimi, Biga’mızın yarınlarının seçimidir. Sizlerle birlikte büyük bir aileyiz, bu seçimden inşallah hep birlikte zafer kazanarak çıkacağız” dedi.

Editör: Haber Merkezi