Kalabalıkla birlikte yürüyüş yapan Bülent Erdoğan 5 yıl boyunca Belediye Başkanı olarak görev yapmaktan onur duyduğunu ifade etti. 5 yıl boyunca birçok zorluk, küresel salgın ve doğal afetlere rağmen, hiçbir bahanenin arkasında sığınmadıklarını açıklayan Bülent Erdoğan, 7’den 70’e tüm Bigalılara 7 gün 24 saat hizmet etmek için çalıştıklarını anlattı.

“BAHANELERİN ARKASINA SAKLANMADIK”

Şimdi hesap verme zamanı diyen Erdoğan, “2019 yılında Cumhurbaşkanımızın teveccühleriyle AK Parti Biga Belediye Başkanı Başkan Adayı Cumhur ittifakı Biga belediye başkanı olarak bu meydanda sizlere seslendik, derdimizi anlattık. Tevazu dedik, samimiyet dedik, gayret dedik ve sizlerin desteğiyle 2019 seçimlerinde Biga Belediye Başkanlığına seçildim. O günden bugüne birçok iyisi ile kötüsüyle geçirdiğimiz 5 yılda pandemi, ekonomik çalkantılar, depremler, seller, yangınlar bizim enerjimizi azaltmadı. Bu bahanelerin arkasına saklanmadan 5 yıl imkânlarımızı en güzel şekilde değerlendirerek sizlere borcumuz olan hizmet aşkımızı en güzel şekilde yerine getirmeye çalıştık. Şimdi hesap verme zamanı, 5 yılın hesabını vermek için buradayız. Birçok çalışma yaptık, birçok projeyi hayata geçirdik. Biga'nın her mahallesine gittiğimiz zaman o mahalleye bıraktığımız eserlerimizi artık görmeye başladık.”dedi.

“400 BİN METREKARE BİGA BELEDİYEMİZE YER KAZANDIRDIK”

Daha yapılacak çok iş olduğunu aktaran Erdoğan, “Tabii istediğimiz gibi bir 5 yıl olmadı. Birçok yapmak istediğimiz, çalışmaları tamamlayamadık ama biz bugün şehrimizin ihtiyacı olan şehrimizin dışına çıkması gereken projelerimizi uygulamaya yerimiz yoktu. Bu 5 yıl içinde tam 400 bin metrekare Biga Belediyemize yer kazandırdık ve inşallah önümüzdeki dönem o kazandırdığımız yerlere eserlerimizi tek tek inşa edeceğiz. Yeniceköy'deyiz gururla söylüyoruz geçtiğimiz aylarda Kocatepe mevkini ormanımızdan Biga Belediyemize tahsisini aldık ve inşallah hemen çalışmalarına başlayacağımız Yeniceköy mesire alanımızı mahallemize kazandırıyoruz. Bu 5 yılda ilk göreve geldiğimiz zaman bir baktık ki Yeniceköy'de yaşayan hemşerilerimizin Biga Belediyesi ile imarla ilgili problemleri olduğunu gördük. Düğün salonumuzda bütün hemşerilerimizi topladık, onları dinledik. Şehir plancılarımızı, imar müdürlerimizi ve personelimizi salonda bulundurduk, tek tek vatandaşlarımızı dinledik. Onların istediği ve imar kanununa uygun bir şekilde buradaki imar problemini çözdük ve imara açılan bütün arazilerin bugün yolları açılmış ve birçok altyapı ve üst yapı çalışmasını mahallemizde tamamladık. Daha yapacak işimiz var mı? yapacak işimiz çok, yolumuz çok uzun” şeklinde konuştu

“TAŞKINLA ALAKALI HİÇBİR DERDİMİZ KALMIYOR”

“1 Nisan’da Karabiga’da Karabigalıların zamanı başlayacak” “1 Nisan’da Karabiga’da Karabigalıların zamanı başlayacak”

Biga’nın önümüzdeki 5 yılına hizmet etmek için talip olduklarını belirten Erdoğan, “Biz 2019 seçimlerinden 2024 seçimlerine çok daha güçlü bir şekilde hazırız. Kazandığımız tecrübeyle kurumsal yapımızı güçlendirmemiz de bütçemizi ayağa kaldırmamızda ve tecrübeli kadrolarımızla merkezi hükümetimizin desteği ile Biga’mızın önümüzdeki 5 yılına hizmet dönemine talibiz. Yeniceköyümüzde her gün yapılaşma çoğalıyor, mahallemizin her gün nüfusu artıyor. Mevcut Düğün salonumuzun iyileştirmelerini yaptık. Fakat Yeniceköyümüze yeter mi? yetmez dedik ve önümüzdeki dönemimizde Yeniceköy’ümüze ve Esentepe mahallemize bir sosyal tesis projemizi hazırladık. Bu sosyal tesisimizin içinde ne var; yeni bir düğün salonu, nüfusumuz el verdiği zaman mahallemizin ihtiyacı olan sağlık ocağımızın içinde olduğu kreşlerimizin içinde olduğu taziye evimizin içinde olduğu çok amaçlı mahallemizin bütün ihtiyaçlarına cevap verecek sosyal tesisimizi Yeniceköy mahallemize kazandırıyoruz. Tabii en önemli gördüğümüz de taşkınlarla alakalı sorunumuz vardı. Biz geçen sene Devlet Su İşlerimizin başlattığı birlikte görüşerek derdimizi anlatarak ihalesini yaptırdığımız Uzunsu deremizin ıslah çalışması başladı. Bu sene de hem Yeniceköyümüzün önünden geçen Yeniceköy deresi hem de Asmalı deremizin ihaleleri yapıldı. Bu sene yıl sonuna kadar inşallah Biga’mızın ve Yeniceköyümüzün taşkınla alakalı hiçbir derdi kalmıyor. Mahallemize hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi