Cumhuriyet Mahallesi sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği mitingde konuşan Ak Parti Biga Belediye Başkan Adayı Bülent Erdoğan, “Biga’nın gelecek 5 yılı için çıkmış olduğumuz bu yolun sonu güzel olsun inşallah. Bundan tam 5 yıl önce gayretle, samimiyetle ve tevazuuyla dedik ve bir yola çıktık. Bu yol Biga’mızın yarınları içindi. 5 yıldan bugüne Biga’da yaşayan tüm hemşerilerimiz için gece gündüz demeden hizmet ettik. Bugüne kadar yaşadığımız en büyük gurur bu idi. Bir yandan görevimiz devam ederken diğer yandan da yeni dönemle ilgili adaylığımız açıklandığı günden bu yana siz değerli hemşerilerimizle bir araya gelmeye, yaptıklarımızı, yapamadıklarımızı ve neden yapamadığımız, gelecek 5 yıl ile ilgili düşünce ve projelerimizi siz değerli hemşerilerimizle paylaşıyoruz.”dedi.

AK Parti Biga Belediye Başkan Adayı Bülent Erdoğan

“5 YILDA HİÇ TECRÜBEMİZİN OLMADIĞI BİR SÜRÜ OLAYA ŞAHİTLİK ETTİK”
Çok zorlu bir süreçte Biga Belediye Başkanı olarak görev yaptığına dikkat çeken AK Parti Biga Belediye Başkan Adayı Bülent Erdoğan; “Şöyle bir düne baktığımızda bugün Biga her anlamda çok daha zengin bir ilçedir. Kültürden sanata, spordan ekonomiye, eğitime, kişi başına düşen yeşil alan bakımından bugün her şey çok daha fazla. Biga’mıza kendi imkanlarımız ve merkezi hükümetimizin destekleri ile birçok şey kazandırdık. Tabi gönül isterdi ki daha fazlasını yapalım. Ancak takdir edersiniz ki 5 yılda hiç tecrübemizin olmadığı bir sürü olaya şahitlik ettik. Bu zorlu 5 yılı hep birlikte yaşadık. Tüm bu zorluklara rağmen, sosyal belediyeciliğe sıkıntılarımız olmasına rağmen ihtiyaç sahiplerinin yanında olduk. Eğitimi öncelik kabul ettik, eğitime her alanda destek olduk. Spor olmazsa olmaz dedik; ilçemizdeki tüm spor alanlarını 5 yıl içerisinde yeniledik. Bu da yetmez nüfusumuz artıyor dedik; Biga’mız büyüyor, genç nüfusumuz artıyor dedik. Yeni spor alanlarımızla ilgili yerimiz yoktu. Galericiler sitesinden tutun, kamyoncular garajına, et entegre tesisine, hayvan pazarına, millet bahçesine ve doğal yaşam alanına kadar ilçemizin ihtiyacı olan birçok tesisi yapacak yerimiz yoktu. 400 bin metrekare Biga Belediyemize arazi kazandırdık. İnşallah önümüzdeki dönemde bu kazandırdığımız yerlere ilçemizin ihtiyacı olan tesisleri yapmak da bizlere nasip olur” dedi.

Meral Akşener: En kısa sürede... Meral Akşener: En kısa sürede...

“TÜM ZORLUKLARA RAĞMEN; ELİMİZDEN GELEN EN İYİ ŞEKİLDE HİZMET ETTİK”
AK Parti Biga Belediye Başkan adayı Bülent Erdoğan yaşanan tüm doğal afetler ve salgınlara rağmen Biga Belediyesinin tüm imkanlarıyla vatandaşa hizmet ettiğine dikkat çekti; “14 okulumuz yıkıldı, çocuklarımız ikili eğitime gitmek zorunda kaldı. Öğretmenlerimiz çocuklarımızın yanında oldular, uzaktan eğitim yapılan dönem oldu. Tüm bu zorluklara rağmen Bigalı öğrencilerimiz 2023 yılında Çanakkale’de başarı sıralamasında birinci oldular. Bu vesile ile tüm öğrencilerimize, velilerimize ve eğitim camiasına teşekkür ediyorum. Nasip olursa tamamlanacak olan tüm yeni okullarımızın Fen ve Müzik laboratuarlarını inşallah Biga Belediyesi olarak biz kazandıracağız ve öğrencilerimiz ve eğitmenlerimizin yanında olan okul aile birliklerinin de Biga Belediyesi bugüne kadar yanında oldu, inşallah güçlenen bütçemizle daha fazla yanlarında olacağız” dedi.

“TARIMDA, SANAYİDE ÖNCÜYÜZ AMA TURİZM DENİLİNCE..”
Biga’nın artık Turizmde hak ettiği yere ulaşması gerektiğini ifade eden Ak Parti Biga Belediye Başkan adayı Bülent Erdoğan; “Tarım’da öncüyüz, sanayi kuruluşlarımızla bölgemizin parlayan yıldızıyız. Ancak bir tek eksiğimiz var; turizm denildiği zaman sesimiz kısık çıkıyor. Çünkü birçok doğal, tarihsel ve kültürel güzelliklerimiz varken maalesef turizm açısından istediğimiz noktaya gelemedik. Önümüzdeki dönemde Biga’mızın kapılarını turizm yatırımcılarına açacağız, jeotermal su kaynaklarımızı çıkartarak hem bölgemizin turizm merkezi hem de Gümüşçay ile Eğridere arasında kurulacak olan Sera OSB’de 3 ay değil 12 ay üreten bir Biga olacağız. Önümüzdeki dönemde ekonomi olarak, istihdam olarak bölgemizin merkezi, Güney Marmara’nın parlayan yıldızı olmak için gayretle çalışmak istiyoruz. Önümüzde o kadar önemli bir süreç var ki; Biga geçmişinden aldığı güçle bölgenin lokomotifi olmuştur. Bir yere çıkmak zordur, çıktığın yerde kalabilmek daha da zordur. Biz bu zorlukları hep birlikte aşacağız ve bölgemizin hak ettiği, Türkiye Yüzyılında bölgenin marka şehri olmak için hep birlikte çalışacağız” dedi.

“BİGA’YI BÖLGENİN MARKA ŞEHRİ YAPMAK İÇİN YENİDEN GÖREV İSTİYORUZ”
Biga’ya yapılacak yatırımlara dikkat çeken AK Parti Biga Belediye Başkan adayı Bülent Erdoğan; “Bölgemizde nüfus artıyor, gençlerimizin sayısı fazla. Bölgemizde birçok sanayi kuruluşu ve iş imkanı olmasına rağmen gençlerimizin ve kadınlarımızın istihdamı açısından istediğimiz düzeyde değiliz. Cumhurbaşkanımızın imzaladığı Bozlar altındaki 2500 dönüm araziye kurulacak olan Yat OSB ve Serbest Bölge çalışmaları başladı. Burada ilçemizde sanayi esnafımızdan çarşı esnafımıza, üretim yapan tüm fabrikalarımıza, ben çalışmak istiyorum diyen gencimize, kadınımıza iş imkanı sağlanacak olan bu Yat OSB’nin kurulması için, yerel ve genel uyumuyla bölgemizdeki yatırımların biran önce ilçemize kazandırılması için 5 yıl daha çalışmak istiyoruz” dedi.

“İKİ MAHALLEMİZE KREŞ AÇACAĞIZ”
Biga Belediyesinin hali hazırda kreşleri olduğunu ancak iki kreşe daha ihtiyaç olduğuna dikkat çeken Ak Parti Biga Belediye Başkan adayı Bülent Erdoğan; “Gençlerimizin spor alanlarını yapmak için yapacak yer ihtiyacımız yok, kreş ihtiyacımız var; Sakarya mahallemiz başta olmak üzere önümüzdeki 5 yılda iki kreş daha yaparak yaklaşık 400 öğrencimiz ile okul öncesi eğitime Biga Belediyesi olarak hayata geçireceğiz. Duyuyoruz ki her mahalleye kreş sözü verenler var. Boş lafla peynir gemisi yürümüyor” dedi.

“ZORLU GEÇEN 5 YILDA BELEDİYECİLİĞİ ÖĞRENDİK”
Ak Parti Biga Belediye Başkan adayı Bülent Erdoğan; “Belediyecilik tecrübe ister, belediyecilik inanmak ister, belediyecilik aşk ister, belediyecilik çalışmak ister. Biz bu 5 yılda, zorlu geçen 5 yılda belediyeciliği öğrendik. Tecrübemizle, kurumsal yapımız ve ayağa kaldırdığımız bütçemizle, yerel ve genel uyumuyla 5 yıl daha Biga’mızın eksikliklerini tamamlamak için buradayız. 5 yıl daha sizlerle birlikte doğduğumuz, büyüdüğümüz, her şeyin ilkini yaşadığımız güzel ilçemize hizmet etmek istiyoruz. Biga’mızın her mahallesine, her cadde ve sokağında kimin neye ihtiyacı var, Biga’mızın ne eksiği var hepsini çok iyi biliyoruz. Çok şükür çözümlerini de biliyoruz. Eğitimle ilgili birimlerimizle sürekli görüşme halindeyiz, kreş talepleri ile Biga’mızın neye ihtiyacı var biliyoruz. Kendi başımıza her alanda dik kafalılık yaparak kendi başımıza yürümedik, ilgili kurumlarla görüşerek eğitime nasıl destek vereceğimizi hep birlikte konuşarak hareket ettik. İlçemizdeki tüm kamu kurumları ile istişare ederek 5 yıl boyunca Biga’mıza hizmet ettik” diyerek vatandaşlardan destek istedi.

AK Parti Biga Belediye Başkan Adayı Bülent Erdoğan

“ÖNÜMÜZDEKİ 5 YILDA İLK ÖNCELİĞİMİZ; DEPREM OLACAK!”
Deprem çalışmalarıyla Marmara’nın önde gelen belediyesi haline gelen Biga Belediyesini 5 yıl daha yönetmeye talip olduğunun altını çizen Ak Parti Biga Belediye Başkan adayı Bülent Erdoğan; “Önümüzdeki 5 yılda ilk önceliğimiz deprem olacak. Çanakkale’de depreme dayanıklı ilk sismik izolatörlü bina Biga Devlet Hastanesidir, yapanlardan, emeği geçenlerden Allah razı olsun. Diş hastanemiz Biga’ya yapıldı. O kadar çok kamu kurumlarımızın eksikliklerini merkezi hükümetimizin destekleri ile ilçemize kazandırdık ki. Bunların maliyetleri, bütçeleri, belediyemizin altından kalkabileceği kadar bütçemiz maalesef yok ama bizler ilçemizin ve hemşerilerimizin ihtiyaçları için Ankara’ya gittik. Yerel yönetimiyle, kaymakamıyla, STK’larıyla, vekillerimizle giderek ihtiyaçlarımızı anlattık. Biga’da taşkın ile ilgili olarak tüm derelerimizin ıslahı için çalışmalar başlatıldı. Önümüzdeki dönem taşkın ile ilgili Biga’mızın hiçbir problemi kalmayacak. Elektrik kesintileri yaşıyorduk bazı mahalle ve köylerimizde. Gidip derdimizi anlattık trafonun ihalesi yapıldı, 108 köyümüze ve ilçemize elektrik veren trafonun inşasına başladı. Bu yaz tamamlandığında elektrik kesintileri ile ilgili hiçbir derdi kalmayacak” dedi.

“ÜÇ SENE ÖNCE BİR OTOBÜS ALAMADIĞIMIZ BELEDİYEMİZİN BÜTÇESİ..”
Ak Parti Biga Belediye Başkan adayı Bülent Erdoğan son iki yılda Biga Belediyesinin bütçesinin kendi kendine yeter bir duruma getirdiklerini ifade ederek; “En önemli meselemiz su dedik. Üç yıldan beri hiç bir şeyi kendi bütçemiz ile yapamazken; ilk önceliğimiz Biga’ya hizmet eden birlikte çalıştığımız mesai arkadaşlarımızın maaşlarını ödemek oldu. İkincisi bütün abonelerimizin kullandığı suyu Biga’ya getirmek için harcadığımız elektrik faturasını ödemek oldu. İlçemize hizmet eden araçlarımızın akaryakıt borçlarını ödedik, üç yılı çok zor geçirdik. Üç sene önce bir otobüs alamadık ilçemize. Ama çok şükür bugün kendi imkanları ve bütçesi ile şehrin en önemli sorunu olan su sorununu çözebilen bir belediye haline geldik. Görevimiz, sorumluluğumuz olmasa da ilçemizde yaşayan hemşerilerimizin birçoğunun bağlantısı var köylerimizle. 108 köyümüzün dertleriyle dertlendik, eksikliklerini tamamlamak için Biga Belediyesi her zaman yanlarında olmaya gayret etti. Burada kaymakamlığımız, özel idaremiz ve köylere hizmet götürmek için seçilen İl Genel Meclis üyelerimiz arasındaki bağlantı olduk. İnşallah önümüzdeki dönemde 108 köyümüzdeki eksikliklerimizle ilgili yerel, genel, kaymakamı valisi, il genel meclis üyeleri ile köylerimizin eksikliklerini tamamlamak için çok daha fazla çalışacağız” dedi.

“GEÇMİŞİMİZİ UNUTMADAN, DEĞERLERİMİZE SAHİP ÇIKTIK”
Ak Parti Biga Belediye Başkan adayı Bülent Erdoğan yaptığı konuşmanın devamında; “Geçmişimizi unutmadan, değerlerimize de 5 yılda sahip çıktık. Bigalı Mehmet Çavuş’un belgeselini hazırlatıp tüm Türkiye’nin kolayca ulaşabilmesini sağladık. Yaşadığı evin restorasyonu için kamulaştırma çalışmalarına başladık. Geçmişini unutan milletler yok olmaya mahkumdur ilkesi ile ilçemizdeki tüm değerlerimizi ayağa kaldırmak için projelerimizi ilgili kurumlarla yaptık. Önümüzdeki dönemde şehir merkezimizde manevi değeri olan tüm değerlerimizi ayağa kaldıracağız. Bunları işleyerek Turizm’in Merkezi Biga dedirtmek için hep birlikte çalışacağız” dedi.

“HAYATIM BOYUNCA EN GÜZEL GEÇEN 5 YILIM, BU GEÇTİĞİMİZ 5 YILDIR”
Biga Belediye Başkanı olarak Bigalı ve Biga’ya hizmet etmekten büyük mutluluk ve gurur duyduğunu belirten AKParti Biga Belediye Başkan adayı Bülent Erdoğan; “Çıkmış olduğumuz bu yolun sonu güzel olsun. İnsanlara hizmet etmek kutsal bir görevdir. Biz bu 5 yılda doğduğumuz, büyüdüğümüz her şeyin ilkini yaşadığımız Biga’ya hizmet etmenin gururunu yaşadık. Benim hayatım boyunca en güzel geçen 5 yılım, bu geçtiğimiz 5 yıldır. Rabbim nasip etti; imkanlar ölçüsünde elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık. Şimdi yeni bir süreç başlıyor; önümüzdeki 5 yılın hizmet süreci” dedi.

“DOLU DOLU ÇALIŞMAK, HAYALLERİMİZİ GERÇEKLEŞTİRMEK İÇİN BİR KEZ DAHA GÖREV İSİTYORUZ”
AK Parti Biga Belediye Başkan adayı Bülent Erdoğan vatandaşlardan güçlü destek isteyerek “Ben ve arkadaşlarımız; 5 yıllık tecrübemiz, kurumsal yapımızla, merkezi hükümetimizin destekleri ile Biga’mıza doya doya 5 yıl daha hizmet etmek, eser bırakmak istiyoruz. Siz varsanız, biz de varız diyoruz. Hep birlikte Biga’yız diyerek yeni dönemde Biga’mızın hizmetine, Biga’mızı parlayan bir yıldız haline getirmek için 5 yıl daha çalışmak istiyoruz. Güçlü başkan, güçlü hizmet sizlerin destekleriyle oluyor. Bu 5 yılda meclisteki çoğunluğumuzun düşmesiyle, kıl payı kazanan bir başkan olarak Ankara’ya gidip problem yaşamak istemiyoruz. Biz bu seçimde bıçağı keskin, güçlü seçilmiş bir başkan ve güçlü bir meclis ile bu dönem Biga’mız için dolu dolu çalışmak, eksikliklerimizi tamamlamak istiyoruz. Bu bıçağı keskin kılacak olan sizlersiniz. Bizler kimseyi ayırt etmeden, kimsenin siyasi görüşüne bakmadan, bizlere oy vermiş-vermemiş olsun ayrım yapmadan tüm Biga’da yaşayan hemşerilerimize hizmet ettik. Kapımız herkese açık oldu, herkesin derdi ile dertlendik. Bu seçimde de Biga’da oy vermiş vermemiş, siyasi görüşlerine bakmadan herkese eşit ve adil bir şekilde yeniden hizmet etmek için Biga Belediyesini yönetmeye talibiz. En fazla hizmeti Biga’ya biz yapmak istiyoruz” dedi.

“EN FAZLA HİZMETİ BİGA’YA BİZ YAPMAK İSTİYORUZ”
Bigalı hemşerilerinden bir dönem daha görev isteyen Ak Parti Biga Belediye Başkan adayı Bülent Erdoğan; “Şöyle bir geriye baktığımızda; kim kiminle yol yürüyor, kim Biga’ya hizmet etmiş, ilçemizde bu güzelliklere ne zaman kazandırıldığına dönüp bir bakın. Biz AK Belediyecilik olarak, bölgemizde, ilçemizde her zaman bölgenin lideri olduk. Her şeyin öncülüğünü Biga yapmıştır. Biz bu toprakları bizlere vatan kılan 250 bin şehidimizin yattığı, Türkiye’de yaşayan tüm milletimize baktığımız zaman; Çanakkaleliler olarak bizlere çok ayrı bir görev düşüyor. Çünkü bizler Cumhuriyetin önsözünün yazıldığı, Çanakkale’nin giriş kapısı olan, milli mücadele de yere düşmeyen Biga Sancağını yere düşürmeyeceğiz. Gece gündüz çalışarak, o sancağı en güzel yerde, en yüksek yerde tutmak için canla başla çalışmaya hazırız” dedi.

Editör: Haber Merkezi