Bigalı Eğitimcinin Acı Günü Bigalı Eğitimcinin Acı Günü
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikler kapsamında Sağlık Bakanlığı ve Türk Kızılayı iş birliğiyle 81 ilde yapılacak olan Kan Bağışı Kampanyası, İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda Halk Sağlığı Müdürlüğü, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ve Türk Kızılayı Çanakkale Şubesi ortak çalışması ile yürütüleceği açıklaması yapıldı. Konu hakkında açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Taşçı,” Kan bağışları, 15 Temmuz günü Çan İlçemizde 15 Temmuz Şehitler Parkında mobil kan bağış aracında ve Çanakkale İl Merkezinde bulunan Kızılay Kan Bağış Merkezinde alınacaktır” dedi.
Kan bağışının acil değil, sürekli bir ihtiyaç olduğunu belirten Taşçı, “Kan bağışı hususunda 15 Temmuz günü vatan savunmasında görev almaktan bir an olsun bile çekinmeyen şehit ve gazilerimizin anısına, yeni canlara hayat olmak için kamu görevlilerimiz başta olmak üzere tüm vatandaşlarımızı kampanyaya destek olmaya çağırıyoruz” ifadesinde bulundu.
Açıklamanın devamında 15 Temmuz şehitlerini rahmetle andıklarını söyleyen Taşçı, “15 Temmuz 2016'da Türk demokrasisine ve milli birliğe karşı gerçekleştirilen hain darbe girişimi halkın topyekun karşı duruşu ve yüzlerce şehidin direnişiyle önlendi.
15 Temmuz şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. 15 Temmuz gazilerimize minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz. Tüm Aziz Şehitlerimizin Ruhları Şad, Mekanları Cennet olsun. Rabbim bu vatana böyle ihanetleri bir daha yaşatmasın” şeklinde açıklama yaptı



Editör: Haber Merkezi