Çan yolunda otomobil ile traktör çarpıştı Çan yolunda otomobil ile traktör çarpıştı

olan Halil Tuna ve birkaç yardımsever ve ailelerinin de özverileriyle ilçenin gururu olmaya devam ederken, kendileri için kapalı yüzme havuzu yapılması istedi.

Türkiye çapında dereceler alan ve ilçenin adını katıldıkları her turnuvada kendi olanakları ile duyuran bu sporcuların tek isteği var. Onların başarılarında gerekli ve olmazsa olmazı olan bir kapalı yüzme havuzu istiyorlar. Şampiyon sporcuları yetiştiren milli sporcu olan antrenörleri Halil Tuna, "Sporcularımız koşma ve bisiklet dallarında Gelibolu'da antreman yapıyorlar. Yazın ise yüzme havuzu olarak bazen Hamzakoy ve Kayalıklar'daki denizi kullanıyoruz ancak havalar soğudu idman olanaklarımız kısıtlandı. Kapalı havuzumuz olmadığından, bu idmanımızı 50 kilometre yol giderek Çanakkale'de yapıyoruz. Bu sporcularımız ve yeni yetişenler için Gelibolu'ya bir yüzme havuzu istiyoruz" dedi.

İlçede kapalı yüzme havuzu olmadığı için Gelibolu'ya 50 kilometre uzaklıktaki Çanakkale'ye Kapalı Yüzme Havuzu'na haftada 4 kez ve ayda ise 16 kez antreman yapmak için gitmek zorunda kalan sporcular, bu zorluğa rağmen her zaman gittikleri yarışmalardan Türkiye dereceleri ve madalyalarla dönmeye devam ediyor. Bir hafta önce Mudanya'da yapılan triatlon yarışmalarında minik bayanlarda takım birincisi olan sporculardan Elif Polat, "Yüzme idmanlarımız için Çanakkale'ye gidiş ve dönüşler elbette bizi zorluyor ve yorgun oluyoruz. Bazen de deniz çok dalgalı olunca gidemiyoruz. Bizimde kendi ilçemizde kapalı havuzumuzun olmasını istiyoruz" dedi. Tüm olumsuz şartlara rağmen antrenörleri ve sponsorları olan Halil Tuna ve birkaç yardımsever ve ailelerinin de özverileriyle ilçenin gururu olmaya devam eden triatloncular da Gelibolu'ye kapalı yüzme havuzsu istedi.

 CANAKKALENIN GELIBOLU ILCESININ SPORDA YUZ AKLARINDAN BIRI OLAN TRIATLON SPORCULARI, 50 KILEMETRE MESAFEDEKE CANAKKALEYE KAPALI YUZME HAVUZUNA ANTRENMAN YAPMAYA GITTIKLERINI BELIRTEREK, ILCEYE BIR KAPALI YUZME HAVUZU TALEP ETTI. (FOTO: GELIBOLU / DHA)

Editör: Haber Merkezi