Gönen'de aramaların 5. günü de tamamlandı Gönen'de aramaların 5. günü de tamamlandı

Çanakkale Kent Konseyi Kültür ve Sanat Meclisi’nin etkiliklerinin bu ayki konusu şiir olarak belirlendi. Halk Bahçesi'nde gerçekleştirilen şiir dinletisi ve söyleşisi etkinliğinde konuşma yapan şair ve yazar Şener Aksu, "Şiir dilin özel bir eseridir. Taze olması için her zaman olanak vardır. Eğer taze değilse şiirin estetik nesnelerine uymuyor demektir. Bir metni şiir olup olmama noktasında böyle değerlendirebiliriz. Şiiri de zaman mekan içinde algılayabiliriz. Şiir de zamansallığa ritim diyoruz. Ritim özel tasarlanmış bir zamansallık. Şair tarafından tasarlanmış bir zamansallık. Şiir içinde ritim, zamansallık yoksa ondan güzellik duyumu alamıyoruz. Bazı şiirler okuyucu tarafından algılanamadığı söylenir. Şair tarafından şiir de mekansallık oluşturulamamışsa zihnimiz bunu kavrayamıyor. Kavrayamayınca doyum alınamıyor. Güzellik doyumu oluşamıyor. Şiir okuyan ve yazmaya başlayan estetikle içli dışlı olsa hoş olur” dedi.

Aksu’nun ardından şair ve yazar Halime Yıldız şiirlerini seslendirdi. Etkinlik, Şener Aksu ve Halime Yıldız’ın kitaplarını imzalayıp, okuyucularıyla buluşturmasıyla sona erdi.

CANAKKALE KENT KONSEYI KULTUR VE SANAT MECLISI TARAFINDAN HALK BAHCESINDE SAIR-YAZAR SENER AKSU, SAIR-YAZAR HALIME YILDIZ’IN KATILIMIYLA “SIIR DINLETISI VE SOYLESISI” ETKINLIGI DUZENLENDI. (FOTO: CANAKKALE / DHA)

Editör: Haber Merkezi