TCG Anadolu, İyon Denizi'nde... TCG Anadolu, İyon Denizi'nde...

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şevket Yavuz, MEYOK Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Enver Yolcu, Öğrenci İşleri Daire Başkanı Erdal Demir ile MYO müdürlerinin katıldığı toplantıda, okullardaki doluluk oranları, kontenjanlar ile MYO’ların sorunları masaya yatırıldı.

Öğrenci sayısının arttırılması konusunda, popülist yaklaşımlardan uzak durulması gerektiğini belirten Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, “Devlet üniversitelerinin içerisinde bulunduğu bir kıskaç var. Öğrenci sayısının arttırılması konusundaki popülist yaklaşımlardan uzak durulmalı” dedi.

MEYOK Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Enver Yolcu ise kontenjanlarla ilgili yaşanan sıkıntının, Türkiye genelindeki tüm MYO’larda yaşandığını ifade ederek, “Ek kontenjan kayıtlarından önceki duruma bakıldığı zaman oldukça dramatik bir durum var. Bu, sadece bizim üniversitemizin sorunu olmaktan çok, Türkiye genelinde MYO’larda yaşanılan bir sorun. Buna, yeni uygulamayla yapılan sınavsız geçişi sonlandırma mı sebep oldu, yoksa başka nedenleri mi var, bu seneki uygulamadan sonra yapılacak değerlendirmelerle ortaya çıkabilir. Bunun katkısı olacağı tabi ki kabul edilebilir. Öğrenciler eskiden hedefsiz şekilde o bölümleri dolduruyordu, MYO’lar ise bundan şikayetçiydiler. MYO’larda kalitenin arttırılması adına böyle bir uygulamanın olmasını hep istemiştik. Böyle bir sonucu beklediğimizi söyleyemem. Bu kadar kontenjan açığı olabileceğini düşünmüyordum. Doluluk oranlarının %52-58’lerde kalmaması, %70-80’lere çıkmış olması lazım. Türkiye genelinde MYO’lar belki yeniden kendini kontrol etmesi gerekiyor. YÖK’ün MYO’lara bakışında belki bir değişiklik gerekebilir. Organize sanayi bölgelerinde kurulan meslek yüksekokulları konusunun değerlendirilmesi, sorunun çözümü için bir adım olabilir” diye konuştu.

CANAKKALE ONSEKIZ MART UNIVERSITESI (COMU) MESLEK YUKSEKOKULLARI KOORDINATORLUGU (MEYOK) TOPLANTISINDA OKULLARDAKI DOLULUK ORANLARI, KONTENJANLAR ILE MYOLARIN SORUNLARI MASAYA YATIRILDI. (FOTO: CANAKKALE / DHA)

Editör: Haber Merkezi