Gündem

BİGALI ÇİFTÇİLER GÜNLERİNİ İFTARDA KUTLADI

Biga’da dünya çiftçiler günü nedeniyle Biga Ziraat Odası Başkanlığınca çiftçilere iftar yemeği düzenledi. İftar yemeğinde Biga protokolü, tarım sektörünün temsilcileri ve ziraat odası delegeleri bir araya geldi.

Abone Ol


Biga Ziraat Odası, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü’nün Ramazan Ayına denk gelmesi nedeniyle kutlamayı iftar yemeğinde yaptı. Biga Ziraat Odası Başkanı M. Güray Ergün’nün ev sahipliğinde Köşdere Aktivite Merkezinde düzenlenen iftar programına Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, İlçe Tarım Müdürü Vasfi Karaca, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Şahin,CHP İlçe Başkanı Atilla Diren, CHP İl Genel Meclis Üyeleri, Biga Belediyesi Meclis Üyeleri, Ziraat Odaları Başkanları, Kooperatif Başkanları ve delegeler katıldı.

İftar yemeğinin yenmesi ve yemek duasının okunmasının ardından Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Biga Ziraat Odası Başkanı M. Güray Ergün, günün anlam ve önemini belirten birer konuşma yaptı.

Biga Ziraat Odası Başkanı M. Güray Ergün konuşmasında, “Bizler çiftçiyiz, tek geçim kaynağımız Tarım ve Hayvancılık. Geçinmek için üretmek zorunda olduğumuzu biliyoruz. İçinde bulunduğumuz bugünkü şartlarda bu hiç kolay değil ancak mutsuzluğumuzu hiçbir zaman yitirmiyoruz. Bir çaremiz var o da üretmek diyoruz. Dünyada tarım giderek önem kazanmaya başlıyor. Bazı uzmanlara göre gerekli meslekler arasında, çiftçiliği de göstermeye başlıyorlar. Nüfus artışı ve küresel ısınmalarla birlikte gıdanın ve tabi ki tarımın önemi de bugünkünden çok daha fazla olacağını biliyoruz. Bizlere düşen eldeki imkanları en iyi şekilde kullanıp, en iyisini ve en kalitelisini üretmek, pazarlara sunmak ve kalkınmamıza yapmak. Biga Ziraat Odası olarak 1963 yılında ülkemizin en eski köklü ve kurumsal kapasitesi en yüksek odalarından biriyiz. Sizlerin sesi olmak haklarımızı korumak ve sizlere hizmet etmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Yaklaşık 10 bin üyeye sahibiz, kocaman bir aileyiz. Biz ve yönetim kurulundaki arkadaşlar da bu ailenin bir parçası olmaktan gurur duyuyoruz.” dedi

Biga'nın her alanda olduğu gibi tarımla da Çanakkale'de önde gelen bir ilçe olduğunu belirten Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, “Biga'nın tarımına, hayvancılığına destek veren başta İlçe Tarım Müdürlüğümüze, Ziraat Odamıza ve tüm çiftçilerimize teşekkür ediyorum. Ben de tarım ürünleri ile, ticareti ile uğraşan bir kardeşinizim. Bizim çok farklı avantajlarımız var ama biz Bigalılar olarak bunların farkında değiliz. Biga'mızın ikliminin, toprağının, suyunun çok farkında olduğumuza inanmıyorum. Başkanımızla ve İlçe Tarım Müdürümüz ile daha önce görüşmelerimizde hep tavsiyelerde bulundum. Akdeniz biliyorsunuz Türkiye'yi bırakın dünyaya cevap veren, ürünlerini satan, pazarlayan bir bölgemiz. Ziyaretlerle, gezilerle farkındalıklarımız için bazı çalışmaları başlatmamız gerektiğini düşünüyorum. Biz de Yerel Yönetim olarak bize düşen bir konu olursa bizler çiftçilerimizin her zaman yanındayız.” Dedi

Protokol konuşmalarının ardından program ödül töreni ile sona erdi.

Yasemin Özdeş