Yaşam

AVUSTURYA'DAN YOLA ÇIKTI: MEKKE'YE YÜRÜYEREK GİDİYOR

Avusturya'nın kuzeyindeki Wels kentinden yola çıkan Boşnak Enver Beganovic, hac ibadetini yerine getirebilmek için Mekke'ye kadar toplam 6 bin 600 kilometre yürüyecek.

Abone Ol

Uzun zamandır Avusturya'da yaşayan 52 yaşındaki Beganovic, Mekke yolunda yürüyerek ulaştığı Biga’da hac yolculuğunu anlattı.
Beganovic, Avusturya, Slovenya, Hırvatistan, Bosna Hersek, Sırbistan, Kosova, Makedonya ve Yunanistan’ın ardından Türkiye’ye geldiğini belirtti.
26 Şubatta Biga'ya gelen Beganoviç, bir gece Kalafat Köyü'nde Boşnaklar ile bir araya geldi.
- Mekke'ye ulaşmak için Biga’dan da geçti
Hac ibadetini yerine getirebilmek adına Mekke'ye ulaşmak için çıktığı bu yolda birçok ülkeden geçtiğini anlatan Beganovic, " Avusturya, Slovenya, Hırvatistan, Bosna Hersek, Sırbistan, Kosova, Makedonya ve Yunanistan’ın ardından şimdi Biga'dayım. Buradan da Irak ve Mekke'ye kadar yürüyeceğim." ifadelerini kullandı.
Mekke'ye yürüyerek ulaşmak için toplam en az 7 ay 7 güne ihtiyacının olduğunu hesapladığını belirten Beganovic, soğuk hava ve kar yağışının kendisini ve yolculuğunu olumsuz etkilemediğini söyledi.
Beganovic, "Her gün 40 ile 50 kilometre arasında yürüyorum. Ortalama yarım saatte 5 kilometre gidebiliyorum. Çantamda gerekli ekipmanlarım var. Yollarda camilerde ibadetlerini huzurla yapıyorum. Otobanı değil de, kestirme yolları tercih ediyorum”
dedi.
Evli ve dört çocuk babası Beganoviç, “İki kız iki erkek evladım var. Sekiz ay sürmesini planladığım yürüyüşümde, yolu toplamda 6600 kilometre olarak hesapladım. Sekiz ay işyerinden izin aldım ve 25.06.2023 tarihinde ulaşmayı hedefliyorum”şeklinde konuştu.
18 Kasım’da hac yolculuğuna çıkan Beganovic, 26 Şubatta Biga'da kısa bir mola verdi. Kalafat Köyü'nde Boşnaklar ile bir araya gelerek Biga Bosna Hersek Dernek Başkanı Süleyman DURAN ile birlikte Biga Strebzeniza anıtının önünde hatıra fotoğrafı çektirdi ve tekrardan yola çıktı.

Yasemin ÖZDEŞ