Çanakkaleli öğrenciler Japonca öğreniyor Çanakkaleli öğrenciler Japonca öğreniyor
12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü etkinlikleri kapsamında Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen İstiklal Marşını Güzel Okuma yarışması
izleyenlerin duygulu anlar yaşamasına neden oldu. İlçe genelinde 19 ortaokul öğrencisinin katıldığı yarışmada bazıları İstiklal Marşını yüksek sesle, bazıları duygulu bir tonda, bazıları da beden dilini kullanarak okuyup jüri üyelerinden yüksek puan almak için tüm hünerlerini gösterdiler. Yürütme kurulu; Vahdettin Beslen, İbrahim Er, Murat Yardımcı, Jüri üyeleri ise Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenleri Ali Canpolat, Oğuz Başaran, Metin Yılmaz, Taner Turkan ve Dilek Ertürk'den oluştu. Yarışmada jüri üyeleri öğrencilerin diksiyon, ezbere okuma, vurgu ve tonlama, beden dilini kullanma, ses tonunu ve nefesini ayarlama, sahne ve konuya hakimiyet kriterlerini göz önüne alarak 100 üzerinden puan verdiler.

Yarışma sonunda, Biga İmam Hatip Ortaokulundan M.Zeyneb Ayyıldız birinci, Açı Kolejinden Halil Esat Aytan ikinci, Biga Ortaokulundan Tuna Orçen üçüncü oldu.

İstiklal Marşını Güzel Okuma Yarışmasına, Biga Kaymakamı Mustafa Can, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, İlçe Emniyet Müdürü Şafak ÖZKAN, İlçe Milli Eğitim Müdürü Vekili Duygu Çevirgen Uzun, şube müdürü Ebru Kaya, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Mehmet özdeş



Editör: Haber Merkezi