Biga Devlet Hastanesi, 2006 yılından bu yana gururla taşıdığı “Bebek Dostu Hastane” unvanını, 2026 yılı denetimlerini de başarıyla geçerek korumayı başardı. Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen kapsamlı değerlendirmede, hastanenin uygulamadaki başarısı, sürdürülebilirliği ve yüksek standartları tam not aldı.
20 Yıllık İstikrar ve Güven
Gerçekleştirilen denetimde; anne ve bebek sağlığına yönelik hizmetler, emzirme danışmanlığı, personelin bu konudaki eğitim düzeyi ve hastane genelindeki Bebek Dostu standartlarının devamlılığı titizlikle incelendi. 20 yıldır bu unvanı taşıyan Biga Devlet Hastanesi, denetimden başarıyla ayrılarak bölgedeki sağlık hizmetlerindeki kalitesini bir kez daha kanıtlamış oldu.
"İlk 6 Ay Sadece Anne Sütü" Vurgusu
Hastane yönetimi, denetim sonrası yaptığı açıklamada anne sütünün önemine dikkat çekerek şu ifadelere yer verdi:
"Anne sütü; bebeklerin sağlıklı büyüme ve gelişimi için en değerli besindir. İlk 6 ay yalnızca anne sütü verilmesi, ardından uygun ek gıdalarla birlikte emzirmenin sürdürülmesi, bebek sağlığının korunması açısından hayati bir öneme sahiptir. Bu bilinci tüm annelerimize aşılamaya devam edeceğiz."
Teşekkür Mesajı
Biga Devlet Hastanesi yönetimi, denetim sürecini yürüten Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğü ekiplerine teşekkür ederken; bu başarının mimarı olan hastane personeline de özverili çalışmalarından dolayı şükranlarını sundu.






