Biga’da Kalafat ve Yeniceköy’ü birbirine bağlayan stratejik köprüde yürütülen tadilat çalışmaları tamamlandı. Kalafat Köyü Muhtarı İlhan Türk, yenilenen köprünün sağlıklı kürlenmesi için vatandaşlara kritik bir "2 gün" uyarısında bulundu.

İki Köy Arasında Güvenli Köprü

Köylülerin yoğun kullanılan güzergahlarından biri olan Kalafat ve Yeniceköy bağlantı yolu üzerindeki köprü, yapılan kapsamlı tadilatla daha güvenli bir yapıya kavuşturuldu. Özellikle tarım araçlarının geçiş güzergahında bulunan köprüde, zamanla oluşan yıpranmalar giderilerek zemin ve taşıyıcı kısımlar güçlendirildi.

Muhtar İlhan Türk’ten Hayati Uyarı: "2 Gün Sabır"

Çalışmaların ardından bir açıklama yapan Kalafat Köyü Muhtarı İlhan Türk, yapılan yatırımın uzun ömürlü olması ve betonun tam mukavemetini kazanabilmesi için vatandaşlardan hassasiyet beklediklerini belirtti. Muhtar Türk, yaptığı duyuruda şu ifadeleri kullandı:

Biga’nın o köyünde kapılar kapandı, girişler yasaklandı
Biga’nın o köyünde kapılar kapandı, girişler yasaklandı
İçeriği Görüntüle

"Köprü tadilatımızı halkımızın güvenliği için tamamlamış bulunuyoruz. Ancak yapılan işlemin sağlıklı sonuç vermesi için köprünün 2 gün boyunca kesinlikle kullanılmaması büyük önem arz etmektedir. Vatandaşlarımızın ve sürücülerimizin mağduriyet yaşamaması ve yapılan çalışmanın zarar görmemesi için bu süre zarfında alternatif yolları kullanmalarını önemle rica ediyoruz."

Trafik Akışı Ne Zaman Başlayacak?

Tadilatın ardından geçecek olan 48 saatlik bekleme süresinin sonunda köprünün tamamen trafiğe açılması bekleniyor. Köylüler, ulaşımı kolaylaştıran bu çalışma için muhtarlığa ve emeği geçen ekiplere teşekkürlerini iletti.

I M G 20260227 W A0061

Muhabir: Gökçe Akkoç