Biga’nın can damarlarından biri olan Taşoluk Barajı’nda sevindiren görüntüler yaşanıyor.
Biga’nın Sesi Gazetesi haber ekibi olarak bölgedeki barajları yakın markaja alan ekiplerimiz, özellikle barajları besleyen su kollarını dikkatle incelemeye devam ediyor.
Yenice sınırlarında doğan ve Taşoluk Barajı havzasına ulaşan Balıklı Çayı, gölete adeta oluk oluk su taşıyor.
Haber ekibimiz, Biga’ya bağlı Yolindi Köyü’ne giderek Taşoluk Barajı’na akan suyu yerinde inceledi. Yapılan gözlemlerde, son günlerde çayın aynı seviyede akışını sürdürerek barajı beslemeye devam ettiği görüldü.
Önümüzdeki günlerde beklenen yağışlarla birlikte Balıklı Çayı’nın aynı kapasiteyle barajı doldurmayı sürdüreceği tahmin ediliyor. Uzmanlar, Nisan ayı sonuna kadar Taşoluk Barajı’nın su seviyesinin tatmin edici düzeye ulaşabileceğini ifade ediyor.
Bölge çiftçisi açısından büyük önem taşıyan barajdaki bu artış, tarımsal sulama sezonu öncesi yüzleri güldürdü. Yetkililer ise yağışların devam etmesi halinde su seviyesindeki yükselişin daha da belirginleşeceğini belirtiyor.








