Biga İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, tarımsal üretimi doğal afetlere karşı koruma altına almak amacıyla yürüttüğü bilgilendirme çalışmalarına devam ediyor. Kozçeşme köyünde düzenlenen toplantıda çiftçilere TARSİM’in avantajları ve devlet desteği anlatıldı.

Biga İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinesinde, bölgedeki üreticileri bilinçlendirmek amacıyla düzenlenen "Tarım Sigortaları (TARSİM) Bilgilendirme Toplantısı" Kozçeşme köyünde gerçekleştirildi. Köy kahvesinde samimi bir ortamda düzenlenen toplantıya, çok sayıda üretici katılım gösterdi.

Bakan Yerlikaya: Esenboğa Havalimanı’ndan Tripoli’ye gitmek üzere havalanan jetle irtibat kesildi
Bakan Yerlikaya: Esenboğa Havalimanı’ndan Tripoli’ye gitmek üzere havalanan jetle irtibat kesildi
İçeriği Görüntüle

Doğal Afetlere Karşı "Sigorta" Vurgusu

İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından yapılan sunumlarda, son yıllarda artan iklim değişikliği ve buna bağlı olarak gelişen dolu, don, fırtına gibi doğal afetlerin tarımsal üretime verdiği zararlar hatırlatıldı. Üreticinin emeğini ve yatırımını güvence altına almasının tek yolunun TARSİM olduğu vurgulandı.

Devlet Desteği ve Yeni Uygulamalar Anlatıldı

Toplantıda üreticilere şu ana başlıklar aktarıldı:

• Devlet Katkısı: TARSİM poliçelerinde devletin sunduğu %50 ve üzerindeki prim desteği.

• Kapsam Genişlemesi: Bitkisel ürünlerden hayvancılığa, seracılıktan arıcılığa kadar genişleyen sigorta kapsamı.

• Hasar Tespit Süreci: Olası bir afet durumunda izlenmesi gereken yollar ve tazminat süreçleri.

Üreticinin Soruları Yanıtlandı

Kozçeşme köyü sakinlerinin ve çiftçilerin yoğun ilgi gösterdiği toplantının son bölümünde soru-cevap kısmına geçildi. Yetkililer, çiftçilerin poliçe şartları ve ödeme kolaylıkları hakkındaki sorularını tek tek yanıtladı. Biga İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, üreticilerin mağduriyet yaşamaması için son başvuru tarihlerini kaçırmamaları konusunda uyarılarda bulundu.

Muhabir: Gökçe Akkoç