Biga’nın sosyal vicdanı haline gelen BİSEV Huzurevi, dayanışma ve bilgilendirme toplantısıyla kamuoyuna önemli mesajlar verdi. Bigarden Tesisleri’nde düzenlenen toplantıya Biga’nın önde gelen yöneticileri ve kurum temsilcileri katıldı.
Toplantıya; Biga Kaymakamı Ercan Kayabaşı, Çanakkale Savaşları Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Belediye Başkanı Alper Şen, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Demir, Gümüşçay Belediye Başkanı Hasan Kırım, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şadan Doğan, Biga Ticaret Borsası Başkanı Bülent Baş, Esnaf ve Kefalet Kooperatif Başkanı Mustafa Kurt, BİSEV Müdürü Aysun Sansak, BİSEV Yönetim Kurulu Başkanı Servet Bayram ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan BİSEV Yönetim Kurulu Başkanı ve Mütevelli Heyeti Başkanı Servet Bayram, huzurevinin geçmişten bugüne yürüttüğü faaliyetleri ve karşı karşıya kaldığı maddi zorlukları paylaştı.
BİSEV Danışma Kurulu Başkanı Cahit Kırıcı ise dikkat çeken konuşmasında şu sözlere yer verdi:
“Huzurevi, 1996 yılında 280 mütevelli ile beraber kurulmuş. 2002 yılında ilk faaliyetine 32 yaşlı ile beraber girmiş. 2004 yıllarının sonlarında huzurevi yönetiminin verdiği karar ile diyaliz ünitesi kurulmuş. 2006 yılında diyaliz ünitesi zarar etmeye başlamış ve kapatılmış. 2006 yılından bu yana huzurevinin borçları birikmiş ödeme güçlüğüne düşmüş. Biga'nın gururu haline gelen huzurevini yaşatmak istiyoruz. Lütfen bize sahip çıkın. BİSEV huzurevimize sizlerin desteğinize ihtiyacımız var”
Toplantıda, huzurevinin sürdürülebilirliği için yapılabilecek çalışmalar ve destek mekanizmaları üzerine fikir alışverişinde bulunuldu. Katılımcılar, bu anlamlı sosyal yapının yaşaması için kurumlar arası dayanışmanın önemine dikkat çekti.
Biga’nın geçmişine, bugününe ve geleceğine dokunan BİSEV Huzurevi için şimdi birlik olma zamanı.