Çanakkale’nin Biga ilçesinde soğuk hava dalgasının etkisiyle başlayan yağışlar, yüksek kesimlerde yerini yoğun kar yağışına bıraktı. Biga’nın en yüksek yerleşim yerlerinden biri olan Elmalı Köyü, gece saatlerinden itibaren etkili olan karla birlikte tamamen beyaza büründü.

Doğa Tutkunlarının Yeni Rotası

Hava sıcaklığının sıfırın altına düştüğü bölgede, köy evlerinin çatıları, ağaç dalları ve sokaklar beyaz örtüyle kaplandı. Her yıl kış mevsiminde Biga’nın "Uludağ’ı" olarak anılan Işıkeli ve Elmalı hattı, bu yıl da sunduğu eşsiz manzaralarla doğa severlerin ve fotoğrafçıların ilgi odağı olacak.

Ulaşımda Tedbirler Artırıldı

Kar yağışının tadını en çok çocuklar çıkarırken, yetkililer ulaşımda aksama yaşanmaması için teyakkuzda.

Biga’nın Kadınları Büyüklerini Unutmuyor
Biga’nın Kadınları Büyüklerini Unutmuyor
İçeriği Görüntüle

Köy Sakinleri Memnun

Kurak geçen günlerin ardından gelen kar yağışı, köy halkı tarafından da sevinçle karşılandı. "Bereket" olarak nitelendirilen kar yağışının, bölgedeki yeraltı su kaynaklarını beslemesi ve tarım arazileri için can suyu olması bekleniyor.

I M G 20260112 W A0037

I M G 20260112 W A0039

I M G 20260112 W A0036

Muhabir: Şahver Banu Çağlak