Biga Engelliler Derneği, ilçeye kazandırılması planlanan "Gündüz Bakım Evi" için temaslarını hızlandırdı. Dernek yönetimi, AK Parti Çanakkale İl Başkanı Abdurrahman Kuzu ile bir araya gelerek projenin detaylarını ve Biga’nın eğitim-sağlık ihtiyaçlarını paylaştı.
Biga Engelliler Derneği, engelli bireylerin sosyal hayata katılımını artırmak ve ailelerine destek olmak amacıyla başlattığı "Gündüz Bakım Evi" projesi için mekik dokuyor. Biga Engelliler Derneği Başkanı Havva Bacak ile Yönetim Kurulu Üyeleri İbrahim Sarısoy ve İrfan Emin Özalp, projenin hayata geçirilmesi noktasında kritik bir ziyaret gerçekleştirdi.
İl Başkanı Kuzu’ya Detaylı Sunum
Dernek yöneticileri, AK Parti Çanakkale İl Başkanı Abdurrahman Kuzu’yu ziyaret etti. Oldukça verimli geçen görüşmede, Biga’ya kazandırılması hedeflenen Gündüz Bakım Evi’nin gerekliliği ve projenin ilçeye katacağı değerler masaya yatırıldı. İl Başkanı Kuzu’ya projenin mevcut durumu hakkında kapsamlı bilgi verildi.
Biga’nın İhtiyaçları Dosyalandı
Görüşmede sadece Bakım Evi projesi değil, Biga’daki engelli vatandaşların kamu hizmetlerine erişimi de gündeme geldi. Dernek yönetimi; Biga Devlet Hastanesi, Halk Eğitimi Merkezi ve Rehberlik Araştırma Merkezi (RAM) ile ilgili görüş ve önerilerini aktararak, bu kurumların engelli bireylere yönelik hizmet kapasitesinin artırılması talebinde bulundu.
"Biga İçin Mücadelemiz Sürecek"
Ziyaret sonrası bir açıklama yapan Başkan Havva Bacak; "Biga’da yaşayan engelli kardeşlerimizin ve ailelerinin en büyük hayallerinden biri olan Gündüz Bakım Evi için durmaksızın çalışıyoruz. Sayın Abdurrahman Kuzu ile projelerimizi ve önerilerimizi paylaştık. Amacımız, Biga’yı engelli dostu bir kent vizyonuna bir adım daha yaklaştırmaktır. Bizleri samimiyetle dinleyen Sayın Kuzu’ya teşekkür ederiz," dedi.






