Son Dakika: Çanakkale'de Mikro Deprem! Son Dakika: Çanakkale'de Mikro Deprem!
Yaz aylarının başlamasıyla beraber Biga ve çevresinde yaşanabilecek orman yangınlarının önlenmesi ve yangın sırasında alınacak tedbirler için Biga Kaymakamı Mustafa Can halkı daha duyarlı ve dikkatli olması konusunda uyardı.

Biga Kaymakamı Mustafa Can, orman yangınları konusunda vatandaşların bilgilendirilmesi, bilinçlendirilmesi gerektiğini belirtti.

Can, Biga ve çevresinin orman yangınlarına karşı korunması için “vatandaşların herhangi bir duman gördüklerinde 112 acil çağrı merkezi veya 177 alo yangın ihbar hattını aramaları önem arz ediyor. İçinde bulunulan yangın sezonu boyunca vatandaşların ateşli piknik yapmamaları, şayet ateşli piknik yapmak isterlerse izin verilen yerlerde yapmaları gerekiyor.Hava şartlarının orman yangınları açısından risk oluşturduğu zamanlarda bağ-bahçe temizliği amacıyla ateş yakılmaması gerekiyor. Orman muhafaza memurları, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü görevlileri ve ilçe Kolluk Kuvvetleri tarafından ilçedeki biçerdöver, saman, bağlama, ot biçme araçlarının kontrol edilmesi Orman yangınlarına sebebiyet vermemeleri yönünden uyarılmaları ve bilgilendirilmeleri gerekiyor. Ayrıca tüm iletişim araçları kullanılarak vatandaşlarımızın orman yangınları konusunda bilgilendirilmesi, Hayvan sahipleri ve çobanların orman yangınları konusunda uyarılması gerekiyor.” Dedi.

Mehmet Özdeş

Editör: Haber Merkezi