Son Dakika: Valilik Duyurdu! Çanakkaleli sürücüler dikkat! Son Dakika: Valilik Duyurdu! Çanakkaleli sürücüler dikkat!
Biga’nın tarihi ve kültürel zenginliğinin tanıtılacağı Kent Müzesi ile ilgili çalışmalara başlandı. Biga Kent Konseyi tarafından yürütülen çalışmamın ikinci toplantısı yapıldı. Yapılan bu toplantıda Biga Kent Konseyi yürütme kurulu kararı ile BİGA KENT MÜZESİ VE ARŞİVİ ( BİKEM )’in çalışma gurubu Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Veysel Tolun’un başkanlığın da kuruldu.

Bu çalışma ile kent tarihine sahip çıkacaklarını söyleyen Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Veysel Tolun, kent müzeleri vasıtası ile kent hafızasının kalıcı hale getirilmesi, kültürel hafıza kaybının önlenebilmesi, kentin özgün kimliğine ve tarihi değerlerine sahip çıkılabilmesi amaçları çerçevesinde Kent Müzesi ve Arşivi Çalışma Grubu oluşturulduğunu söyledi.

Toplantı Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Arkeoloji Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Veysel Tolun’un, Biga Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyelerine kent müzeleri hakkında verdiği seminer ile devam etti.

Biga Kent Konseyi Başkanı Metin Tatlı ise, “kentin geçmişini birincil kaynaklardan öğrenebilmek ve kent arşivi oluşturabilmek adına sesli ve görüntülü kayıtlar alınması, kent tarihi ile gönüllü ya da akademik olarak ilgili kişilere doğrudan ulaşılması, gazete arşivlerinin incelenmesi, böylece kentin bir öyküsünün çıkartılabilmesi çerçevesinde çalışmalar yapılmasını karara bağladık. Bu kapsamda ilgili tüm vatandaşları “Gelin kent müzesi ve arşivini hep birlikte oluşturalım. Kent Konseyi gönüllülerini bekliyor!” şeklinde Biga’mızın tarihi ve kültürel kimliğine sahip çıkmaya ve zenginleştirmek için çalışmaya davet ediyoruz” dedi.


Yasemin Özdeş

Editör: Haber Merkezi