Derbide 3 puan Fenerbahçe'nin Derbide 3 puan Fenerbahçe'nin
Önümüzdeki yıl tekrar Bölgesel Amatör Lig’de mücadele edecek Bigaspor, Ziraat Türkiye kupası maçında Yalova Kadıköyspor ile karşı karşıya geldi.

Bigaspor taraftarlarının yaklaşık 300 kişi ile destek verdiği mücadelenin ilk yarısı karşılıklı ataklarla 0-0 sona erdi.

İkinci yarıya daha istekli başlayan takım Yalova Kadıköyspor oldu. Yalova ekibi sık sık ataklarla Bigaspor’a zorluk yaşatırken, Bigaspor ilerleyen dakikalarda kendini toplayarak Kadıköyspor ataklarına karşılık verdi.

Karşılaşmada dakikalar 85’i gösterirken maçın hakemi Kadıköyspor lehine penaltı vuruşu verdi. Yapılan penaltı vuruşunu kaleci Taner çıkartıp tur umutlarının bitmesine müsaade etmedi.

Maçın 90 dakika uzatmalarında gol olmayınca penaltı atışlarına geçildi. Penaltılarda rakibini 4-3 mağlup eden Bigaspor kaleci Taner’in toplam da 3 penaltı kurtarışı ile oynadığı maçta rakibinin Kupa umutlarını söndürdü.

Maç sonrası kısa bir açıklama yapan Bigaspor Kulüp Başkanı Zeki Mutlu, “Zor bir maç oldu, uzatmalara gittik. Uzatmalarda da çok iyi değildik ama kalecimiz çok iyi. Maçı alan kalecimiz oldu. Çocuklarımız çok iyi performans göstermedi. Takımı kutluyorum ama maçı tek başına kalecimiz aldı. Burada bize emeği geçen başta belediye başkanımız Bülent Erdoğan bizleri yalnız bırakmadı tüm içtenliği ile ona hediye ediyorum. Bu galibiyete tüm Biga halkına hediye ediyorum. Biz daha iyi olmamız lazım. Zor bir maçı aldık. Bigalılar bize inansın güvensin, yeter ki arkamızda olsunlar. Hepsine teşekkür ediyorum.” Dedi.

Karşılaşmayı izlemeye Yalova Valisi Muammer Erol, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Biga Belediye Başkan yardımcısı Nazım Hikmet Keskiner, CHP Meclis Üyesi Tamer Ergün, Eski Bigaspor Başkanı Mustafa Durak ve çok sayıda futbol sever katıldı.

Mehmet Özdeş

Editör: Haber Merkezi