Çanakkale'de Üniversiteli Genç Kızın Bisiklet Gezisi Ölümle Bitti! Çanakkale'de Üniversiteli Genç Kızın Bisiklet Gezisi Ölümle Bitti!
Biga Devlet Hastanesinde 1-7 Ekim Emzirme Haftası etkinlikleri kapsamında halkı bilgilendirmek amacıyla eğitim standı açıldı.

Standa vatandaşlar büyük bir ilgi gösterirken, gelenlere el broşürü ve üzerinde anne sütünün önemini vurgulayan notların bulunduğu ikramlar dağıtıldı.

Konuyla ilgili geniş kapsamlı bilgi veren Biga Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Mehmet Akif ZALOĞLU, "Bebeklerin doğumdan hemen sonra emzirmeye başlatılması, ilk 6 ay sadece anne sütü verilmesi ve 6. aydan sonra uygun besinlerle beraber emzirmenin 2 yaşına kadar sürdürülmesi gereklidir. Toplumun ve onu oluşturan bireylerin, sağlıklı ve güçlü olarak yaşamasında ekonomik ve sosyal yönden gelişmesinde, refah düzeyinin artmasında, mutlu, huzurlu ve güvence altında varlığını sürdürebilmesinde yeterli ve dengeli beslenme en temel koşullardan biridir. Bebek beslenmesinde ilk 6 ay anne sütü verilmesinin önemi bebeğin beslenme, büyüme, gelişim ve hastalıklardan korunması için ideal içeriğe sahip olmasından kaynaklanır. Bu sebeplerle de birçok uluslar arası ve ulusal kuruluş emzirmeyi bebek beslenmesinde öncelikle tercih edilmesi gereken beslenme yöntemi olarak belirlemiştir. Dünya Sağlık Örgütü de (DSÖ) bu nedenle ilk 6 ay yalnızca anne sütüyle beslenmeyi önermektedir.” Dedi

Ne kadar sık emzirilirse süt salgılanmasının da o kadar arttığını belirten ZALOĞLU, “Emzirmenin doğumdan hemen sonra başlatılması ve sık emzirme ile süt yapımı kolaylaşır. Özellikle doğumdan hemen sonra gelen sarımsı süt en önemli süttür ve bebeğe kesinlikle verilmelidir. Ağız içinde bebek için gerekli bağışıklık maddeleri, vitaminler vardır ve proteinden çok zengindir. Bütün bu yararlar düşünüldüğünde anne sütünün bebekler ve anneler için ne kadar önemli olduğu anlaşılmaktadır“ diye konuştu.

Daha sonra Hastane yönetimi, ebe –hemşireler tarafından hastanede misafir olan yeni anneler ve anne adayları ziyaret edilerek mucize besin anne sütünün önemi anlatıldı.

Yasemin Özdeş

Editör: Haber Merkezi