Biga’da 23 Nisan etkinliği ertelendi! Biga’da 23 Nisan etkinliği ertelendi!
Vatandaşlar artık sosyal medya üzerinden yayınlanan “Bir Soru Bir Cevap” videolarıyla merak ettiklerini Başkan Erdoğan’dan öğrenme şansı buluyor. Sosyal medyayı en etkin kullanan yerel yönetimlerden biri olan Biga Belediyesi, bunu farklı bir boyuta taşıdı. Çeşitli programlarla Bigalılarla buluşan ve soruları cevaplayarak talepleri dinleyen Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, yüz yüze görüşme imkanı bulamayan vatandaşlar için de sosyal medya üzerinden önemli bir yenilik başlattı. Bigalıların sosyal medya aracılığıyla sorduğu sorular için kamera karşısına geçen Başkan Erdoğan’ın cevapları video olarak yayınlanıyor.

"Bir Soru Bir Cevap"a yoğun ilgi

Bir süre önce başlayan ve yoğun ilgi gören uygulamayla vatandaşlar sorularını belediyenin facebook, twitter ve instagram hesaplarından yöneltiyor. Sorular, Başkan Erdoğan tarafından içeriği zenginleştirilmiş videoyla yanıtlanıyor ve yine belediyenin sosyal medya hesaplarından herkese açık bir şekilde paylaşılıyor. Böylece en çok merak ettikleri konuları bizzat Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan’dan öğreniyor.

Son olarak Başkan Erdoğan, Mehmet Gezer'in '' Sokak hayvanları ile ilgili bir projeniz var mı? '' sorusunu cevaplayarak şu ifadelere yer verdi.

“CAN DOSTLARIMIZ İÇİN GÜZEL BİR MÜJDEMİZ VAR”

“Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren Biga Belediyemizin geçici hayvan barınağını hızlıca revizyon ettik. Yapılması gereken yerlerini tamamladık ve tam zamanlı Biga Belediye veterinerimiz orada görevine devam ediyor. Sizlere can dostlarımız için güzel bir müjdemiz var. Söz verdiğimiz gibi Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi projemizi hayata geçiriyoruz. İlgili bakanlıklarımız ve müdürlüklerimiz ile projemiz için görüşmelerimizi sağladık ve yazışmalarımızı yaptık. Sarıkaya Köyü ve Eybekli Köylerimizin üst sınırına belirlediğimiz 120 dönümlük arazinin tahsisini en kısa zamanda belediyemize kazandıracağız. Böylece bölgemizin en modern Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezini ilçemize kazandıracağız. Projemizin benzerlerinden farklı bir özelliği de içerisinde doğal yaşam alanını barındıracak olmasıdır. Hayvan severlerimizin can dostları ile buraya gelerek çok rahat bir ortamda vakit geçirebilecekleri bu merkezimizde hayvanlarımızın güven içinde olacağı gibi projemizde gelecek kuşaklara hayvan sevgisini ve doğa bilincini vermeyi amaçlıyoruz. Can dostlarımıza inşallah hep birlikte bu güzel projemizi kazandıracağız.”

Yasemin özdeş

Editör: Haber Merkezi