Cerrah baba ile asistan oğul, hastalara birlikte hizmet veriyor Cerrah baba ile asistan oğul, hastalara birlikte hizmet veriyor
Biga Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen Dünya Kadınlar Günü kutlamasına TSO Başkan Yardımcısı Hüseyin Şahin, Sedat Çakır ve yönetim kurulu üyeleri, Meclis Başkanı Melih Akyıl ve meclis üyeleri, Biga Kaymakamı Mustafa Can, Belediye Başkanı Bülent Erdoğan ve eşi Feride Erdoğan, Karabiga Belediye Başkanı Ahmet Elbi ve çok sayıda kadınlar katıldı.

Etkinlikte konuşan TSO Başkan Yardımcısı Hüseyin Şahin konuşmasında; “Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle emekçi kadınların gününü kutluyorum. Bu etkinliğe katılan Biga TSO adına hepinize hoş geldiniz diyorum’’ dedi.

Biga TSO girişimci kadınlar adına konuşan Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Üyesi İnci Bayram ise “8 Martta anlatmak istediğimiz kadının emeğinin geçtiği her alana dikkat çekmek istiyoruz. Evdeki kadının da emeği yok sayılmamalı iş yerindeki kadının da. Malesef günümüzde her ne kadar bilinç düzeyi yükselse de yine de hala kadına şiddet kadın emeğine haksızlıklar devam etmektedir. İş yaşamımız da emeğimizle, zekamızla var olmaktan asla korkmuyoruz. Bizim cesarete, desteğe ihtiyacımız yok yeter ki emeğimize saygı duyulsun.Sadece kadın olduğumuz için toplumsal baskıya maruz kalmayalım. Her gün psikolojik, fiziksel şiddete maruz kalmayalım” dedi.

Biga Kaymakamı Mustafa Can ve Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan yaptıkları konuşmalarda Kadınlar Gününü kutlayarak kadınların her zaman arkasında olduklarını dile getirdiler.

Düzenlenen program pasta kesimi ile sona erdi.

Yasemin özdeş

Editör: Haber Merkezi