3.4 büyüklüğünde deprem oldu 3.4 büyüklüğünde deprem oldu

Toplantıda Oda/Borsa başkanları Mücbir sebep kapsamının genişletilmesi başta olmak üzere KGF kredileri, TOBB Nefes Kredisi, Buğday taban fiyatı, TMO alım politikaları, Canlı Hayvan pazarı, mevsimlik işçiler, iflas erteleme, çek sicil affı, dükkan kiraları, BDDK kararları gibi konularda görüşlerini iletti.

Bülent Turan da saha çalışmalarının çok önemli olduğunu belirterek başarıya giden yolun işleri takip etmekten geçtiği söyledi. Pandemi sürecinde Çanakkale Valisi ile her gün haberleştiklerini, Kaymakamlarla, belediyelerle, tüm partilerin il başkanları ile, il yönetimleri ile görüştüklerini ve onların tespitlerini aldıklarını, Oda başkanları ve STK’larla görüştüklerini belirten Turan; “Ekonomik tedbirler ile ilgili işin esası istihdamın korunması, kollanması çok kıymetli. O yüzden KGF gibi, Kısa Çalışma Ödeneği gibi ekstra alternatifler yaratıldı. Bankaların motivasyonu arttırılmaya çalışıldı. KDV gibi Muhtasar gibi vergiler ötelenmeye çalışıldı. Bir gerçekte var ki hiç yaşamadığımız bir süreç yaşıyoruz. O yüzden şimdiden ileriki zamanı öngörerek gerekli tedbirleri almamız gerekli” dedi.

Jülide İskenderoğlu ise “Korona virüs dolayısıyla yaşadığımız ve hayatımıza katkı sağladığını düşündüğümüz şeylerden biri de bugün yaptığımız online toplantılar oldu. Bundan sonrasında biz Ankara’da olsakta her zaman Çanakkale milletvekilleriyiz. Yapacağımız her çalışmada Çanakkale’nin, Türkiye’nin biraz daha ileriye gitmesi içindir. Sizlerin görüşlerinizi çok önemsiyoruz” dedi.

Biga Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şadan Doğan, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı T.Selçuk Semizoğlu, Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı S.Kaya Üzen, Gelibolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Çetin ve Biga Ticaret Borsası Başkanı Mesut Okyay’ın katıldığı toplantı korona virüs salgınının ekonomiye etkilerini azaltmaya yönelik alınan tedbirler, yapılan çalışmalar ve mevcut durum değerlendirmesi ile sona erdi.

MEHMET ÖZDEŞ

Editör: Haber Merkezi