Biga'da 24 Nisan Çarşamba Nöbetçi Eczane Biga'da 24 Nisan Çarşamba Nöbetçi Eczane
Büyük, Kovid-19 salgını nedeniyle ilçe genelinde yürütülen sağlık hizmetleri ve normalleşme döneminde hastanede uygulanacak tedbirlere ilişkin sosyal medyadan açıklamalarda bulundu.

Çin'in Vuhan kentinde başlayan ve tüm dünyayı etkisi altına alan corona virüs salgınında Türkiye'de ilk vakanın 11 Mart görüldüğünü anımsatan Büyük, Corona Virüs Bilim Kurulunun önerileri doğrultusunda yayımlanan Kovid-19 salgını normalleşme sürecinde, "Sağlık Kurumlarında Çalışma Rehberi"ne göre hastanelerin gözden geçirilerek dizayn edildiğini bildirdi.

1 Haziran itibarıyla başlayan normalleşme sürecine değinen Büyük, “Ülkemizde COVID-19 Pandemisinin (salgını) tam olarak sonlanmadığı ancak pandeminin kontrol altına alındığı bu dönemde, diğer sağlık hizmetlerine olan ihtiyacın giderek artacağı öngörülerek Bakanlığımız Bilimsel Danışma Kurulu tarafından yeni normalleşme süreci planlama çalışmaları Hastanelerimizde de başlatılmıştır. Rehavete kapılmadan alınan tüm önlemler ve uyum süreci yakından takip edilmektedir. 01 Haziran 2020 tarihinde Sağlık Bakanlığı Bilimsel Danışma Kurulu Çalışması kapsamında Hastanelerimizde sosyal mesafenin korunması kalabalıklaşmanın önlenmesi, hastanede kalış süresinin kısa tutulması amacıyla;
Hastanelere giriş ve çıkışlar kontrollü olarak sağlanacaktır.
Hastane içinde maske takma zorunluluğuna devam edilmektedir.
Acil durumlar dışında Poliklinik Muayenesi için Bakanlık Merkezi Randevu Sisteminden (MHRS) randevu alınarak hastaneye gelinmesi gerekmektedir.” Dedi.

MEHMET ÖZDEŞ

Editör: Haber Merkezi