Gönen'de aramaların 5. günü de tamamlandı Gönen'de aramaların 5. günü de tamamlandı
Biga TSO Konferans Salonu'nda yapılan seminerde Biga İlçe Tarım ve Orman Müdürü Fevzi Atmaca,"Dijital Tarım Pazarı ile çiftçimiz ürünlerine pazar bulabilecek, tüketicimiz, esnafımız aradığı kalitede ürünü tedarik edebilecek" dedi. Gıdada üretimden tüketime tüm zinciri dijital ortama taşıyacak DİTAP uygulamaya konuldu.
Biga İlçe Tarım ve Orman Müdürü Fevzi Atmaca’nın ev sahipliğinde geçtiğimiz gün çiftçinin alın teri ve binbir emekle ürettiği ürünlerin değer fiyattan tüm alıcılar ve üreticiler ile online platform üzerinden buluşmasını sağlayacak Dijital Tarım Pazarı (DİTAP) semineri düzenlendi.
Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB) desteklediği, tohumdan çatala kadar sürecin tek elden yürütülmesini sağlayacak, üretici ile tüketici arasında doğrudan bağ kuracak DİTAP ile tarımın tüm paydaşları tek bir platformda buluşacak. Böylece çiftçi ürününe rahatlıkla pazar bulacak, tüketici ve esnaf ise aradığı kalite ve standartta ürünü tedarik edecek.
Biga Tarım ve Orman İlçe Müdürü Fevzi Atmaca, burada yaptığı konuşmada, "Dijital Tarım Pazarı ile çiftçimiz ürünlerine pazar bulabilecek, tüketicimiz, esnafımız aradığı kalitede ürünü tedarik edebilecek" dedi

MEHMET ÖZDEŞ

Editör: Haber Merkezi