Son Dakika: Çanakkale'de Mikro Deprem! Son Dakika: Çanakkale'de Mikro Deprem!
İçerisinde Çanakkale Savaşı ile ilgili resimlerin, fotoğrafların, çeşitli görsel materyallerin ve videoların izletileceği ekranların, Çanakkale Cephesinden günümüze kalan çeşitli savaş objelerinin sergileneceği bir bölümün ve Çanakkale askerinin heykelinin de bulunduğu Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi, ziyaretçilerin Çanakkale ruhunu, tıpkı o gündeymiş gibi yaşayabilmelerini sağlayacak.
Sosyal mesafe hijyen kurallarına uyulacak
Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi'ni gezmek isteyen vatandaşlar sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uyularak içeriye alınacak. Tırın önünde bulunan dezenfektan ile ellerini temizleyen vatandaşlar, sosyal mesafe kuralıyla içeriye alınacak. Öte yandan, engelli dostu olan proje kapsamında tırın arka tarafına konulan engelli rampasıyla, engeli bulunan vatandaşlar bu şekilde mobil müzeyi gezme imkanı bulacaklar.
Dış ses, ambiyans ve tasarımlar ile 'Sancağın Dalgalandığı Her Yerdir Çanakkale' ülküsüyle Çanakkale ruhunu, Türkiye'nin dört bir yanına taşınacak Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi 7-8 Temmuz’da Biga’da belediye önünde yerini alacak.
Cahit mavili

Editör: Haber Merkezi