Çanakkale'de belirli saatlerde elektrik kesilecek Çanakkale'de belirli saatlerde elektrik kesilecek
Biga’da balıkçılar sokağında damak zevkine uygun balık çeşitleriyle hizmet vermeye başlayan Murat Balık Evinin açılışı gerçekleşti. Vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gösterilen açılışa Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Karabiga Belediye Başkanı Ahmet Elbi, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı İbrahim Mutur ve AK Parti İlçe Başkanı Hasan Sepici katıldı.

Balıkçılık sektörünün bol olduğu bölgede Balık Evinin açılmasından mutluluk duyduğunu belirten Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan , “Yeni bir işyeri, yeni bir istihdam demektir. Ben yeni işyerimizin ilçemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Ben işletme sahibimize bol kazançlar diliyorum” dedi.

Baba mesleğini devam ettiren genç işletmeci Murat Özgören ise Biga’ya balık ekmek kültürünü kazandırmak için hizmet vereceklerini söyledi.

Özgören, “Sektörde 12 yaşından beri çalışıyorum. Biga’ya hizmet vereceğimiz menümüzde Mezgit, sardalya, hamsi, alabalık, uskumru. Yani tercihe göre. Özellikle sardalye ve mezgit çok tercih ediliyor. Bir fırınla anlaşmamız var ekmeği özel olarak yaptırıyoruz. Izgara çeşitlerimiz var. Baba mesleğimi devam ettiriyorum.. Balık ekmek seven herkese kapımız açık” dedi.

Murat Balık Evi, duaların ardından kurdele kesimi ile hizmete girdi.

CAHİT MAVİLİ

Editör: Haber Merkezi