Kayhan ailesinin acı günü Kayhan ailesinin acı günü
İlçede, Ağaköy KYK kız yurdu ile Ahmet BİCAN KYK erkek Öğrenci Yurdu'nda Biga İlçe Sağlık Müdürlüğü Mobil aşılama ekipleri tarafından, isteyen öğrencilere Kovid-19 aşısı ve bilgilendirme çalışması yapılıyor.

İlçe Sağlık Müdürü Uzm.Dr. Güneş ARIKAN YAMAÇ tarafından yapılan açıklamada, memleketlerinden gelerek yurtlara yerleşen öğrencilere aşı hizmeti sunduklarını söyledi.

Yamaç, "Öğrencilere, özellikle yurt içi bulaşı önlemek için aşının öneminden bahsediyoruz. Öğrencilerin standımıza ilgisi var. Kesintisiz, sağlıklı, devamlı ve güvenli bir eğitim öğretim hayatı için bütün akademisyenlerimizin, öğrencilerimizin, yurt ve okul personelinin aşı olmasını tavsiye ediyoruz." dedi.

Yamaç, aşı konusunda öğrencilerin merak ettiği sorulara da cevap verdiklerini aktararak, "Aşının etkilerini, yan etkilerini öğrenmek isteyenler var. Bu konuda öğrencilerimizi bilgilendiriyoruz. Tercih ettiği aşıyı hemen uygulayabiliyoruz. Gençler hayatın içinde aktif rol alan bir kesim. Sosyal hayatta oldukça aktifler. Bu kişilerin enfekte olması, hastalığın yayılmasına maalesef olumsuz bir katkı sağlıyor. Bunun için gençlerin aşılanması bizim için çok önemli." diye konuştu.

Yasemin özdeş

Editör: Haber Merkezi