Biga’da hibrit tohum toprakla buluştu Biga’da hibrit tohum toprakla buluştu
Bir şunu diyen bir yazı 'Tarımsal Üretime Dair Düşük Faizli Kredilerin Kullanımında Bazı Değişiklikler Yapıldı... f Ziraat Bankası LIRAAT 0945T NIGA' görseli olabilir
Sulama birliklerinin ruhsatlı kuyulardan su çıkarmak amacıyla bu tesislerin elektrik ihtiyacını karşılama amaçlı güneş enerjisi sistemi yatırımları da kredi uygulaması kapsamına dahil edildi.

KREDİ ÜST LİMİTLERİ DE ARTIRILDI

Resmi Gazete’de yayımlanan Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerince tarımsal üretime dair düşük faizli yatırım ve işletme kredisi kullandırılmasına ilişkin kararda değişiklik yapan Cumhurbaşkanı kararıyla, bu kapsamda verilecek kredi üst limitleri de yüzde 50’den yüzde 233’e varan oranlarda artırıldı.

Biga Ziraat Odası Başkanlığından yapılan açıklamada, “Bilindiği üzere T.C. Ziraat Bankası tarımsal üretime dair işletme ve yatırım kredilerini kullandırırken bir çok kalemde normal kredilerine oranla %50 oranında indirim yapmaktaydı. Bunun yanı sıra bu indirime ilaveten bazı şartları yerine getiren çiftçilere ilave faiz indirimleri uygulayarak bazı kredilerde "0" faize kadar oranlara ulaşılabiliyordu. Yeni Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Yenilenebilir Enerji yatırımları ve Sulama Birliklerine de kredi kullandırılması yönünde kolaylıklar sağlandı.” İfadelerine yer verildi.
Fotoğraf açıklaması yok.Bir şunu diyen bir yazı 'ÜRETİM KONULARI INDİRİM ORAN % Isletme Kredisi Kredisi KREDI ÜST LIMİTİ(TL) Organik tarım/iyi tarım uygulamaları Genç çiftçi/girişimci( irişimci yaş) Kadın çiftçi/ /girişimci 10 10 10 Atıl işletme alımı Sözleşmeli üretim Genç çiftçi/girişimc <40 yaş) Kadın çiftçi/girişimci 10 10 10 10 10 80 10 ürünleri yetiştirme çiftçi/girişimci yaş) Kadın çiftçi/girişimci 10 10 Atıl işletme alımı Yurt içinde doğan hayvan alımı/kullanımı Kendi yemini üretme/mera kullanımı Sözleşmeli üretim Organik tarım/iyi tarım uygulamaları Genç çiftçi/girişimci Kadın çiftçi/girişimci 10 10 10 10' görseli olabilir
MEHMET ÖZDEŞ

Editör: Haber Merkezi