Çetin; "Şu an 80 civarında vaka var" Çetin; "Şu an 80 civarında vaka var"
Doğum korkusu ve kaygılarından uzaklaşmak ve bilinçli bir hamilelik süreci geçirmek isteyen anne adayları gebe okullarını tercih ediyor. Türkiye’nin dört yanında yaygınlaşan ve normal doğum oranlarını artırdığı için Sağlık Bakanlığı tarafından da teşvik edilen gebe okullarında anne adayları; Gebe Okulu Eğitmenleri tarafından bilgilendirilerek doğuma hazırlanıyor.

Tıbbi bir zorunluluk olmadığı sürece normal doğumu savunduklarını kaydeden Op.Dr. Seçil Yücel Güven, “Gebe okulunda öncelikli amacımız annenin normal doğum yapabileceğine inancını sağlamak. Gebelik ve doğum sürecinin her aşamasına rehberlik ederek, anne ile bebeğin bu süreci sağlıklı ve mutlu şekilde tamamlamasına yardımcı olmak için çalışıyoruz” dedi.

Gebe Okulu Eğitmeni Ebe Hayriye Tekin ; Gebe okulu eğitimi alan annelerin çok daha rahat bir doğum süreci geçirdiklerini dile getirdi.

Tekin, “Eğitime Baba Adayları da Katılıyor, Hamileliğin 20. haftasından itibaren eğitimlerimize başlıyoruz. Gebe Okuluna anne adaylarının yanında eşlerinin de katılmasını istiyoruz. Anne ve bebek sağlığı ile ilgili bilgileri öğrenerek bu süreçte birbirlerine daha iyi destek oluyorlar.” Dedi.

Gebe Okulu Eğitmeni Ebe Hayriye Tekin konuşmasına şu şekilde devam etti;

Gebe Okulunda Neler Öğretiliyor?

“Bu eğitimlerde anne babalara; doğru nefes alıp verme teknikleri, egzersizler, pilates, doğru beslenme, süt artırıcı bitkisel takviyeler, annenin son evrede doğuma nasıl katkı yapabileceği, doğum dalgalarını kasılmaları az hissetmelerini sağlayıcı doğumu kolaylaştırıcı alternatif yöntemler, anestezi yöntemleri, bebeğin doğum yolculuğu, doğum sonrası anne ve bebek bakımı, emzirmenin ve anne sütünün önemi gibi konular anlatılıyor. Uygulamasını da birebir ebe desteği ile doğumda yapıyoruz. Anne ve baba adayları ;Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr. Seçil Yücel Güven, Anestezi Uzmanı Dr.Şenay Palit Ekin, Ebe Kadriye Başar, Diyetisyen Kübra Güleç tarafından bilgilendirilerek doğuma hazırlanıyor. 9 Nisan cumartesi akşamı eğitimlerini tamamlayan anne ve baba adayları katılım belgelerini Nöbetçi Uzm.Dr.Adil ÜSTÜN ve Ebe Hayriye TEKİN den aldılar. Biga Devlet Hastanesi olarak amacımız ve hedefimiz; sağlıklı bilinçli ebeveynler, sağlıklı anne-sağlıklı bebek.”

YASEMİN ÖZDEŞ

Editör: Haber Merkezi