Gübrelerin dağıtım, lisans ve tescil belgelerine ilişkin esaslar düzenlendi Gübrelerin dağıtım, lisans ve tescil belgelerine ilişkin esaslar düzenlendi
Çiftçilere sevindiren bir haber geldi. Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararına göre çiftçilere buğday ürünü için kilogram başına 1 TL, arpa ürünü için kilogram başına 0,50 TL “Tarım Mahsulleri Ofisi Alım Primi Desteği” ödeneceği açıklandı.

Çiftçilerin ceplerini rahatlatacak, müjdeli haber geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan karara göre 2022 yılında Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) kayıtlı olarak arpa buğday üretimi yapan, ürettikleri ürünlerini TMO’ya satan ve bu satışlarını alım satım belgesi ile belgelendiren çiftçilere prim desteği ödenecek.

SON BAŞVURU TARİHİ 1 EYLÜL'DE SONA ERİYOR
Açıklanan karara göre, buğday ürünü için kilogram başına 1 TL, arpa ürünü için kilogram başına 0.50 TL “TMO Alım Primi Desteği” ödenecek.

Konu ile ilgili Biga İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “ÇKS'ye kayıtlı olarak arpa, buğday üretimi yapan, ürettikleri ürünleri 06 Haziran 2022 ile 01 Eylül 2022 tarihler arasında ürününü TMO ya satan üreticilere TMO alım primi desteği ödemesi yapılacaktır. Desteklemeden faydalanmak isteyen üreticilerimiz; TMO’ya ürün satışlarını gösteren alım satım belgeleri ile birlikte 16 Eylül 2022 tarihi mesai bitimine kadar İlçe Müdürlüğümüze müracaat etmeleri gerekmektedir.” İfadelerine yer verildi.

MEHMET ÖZDEŞ

Editör: Haber Merkezi