İşsiz kalabilirsiniz! İşsiz kalabilirsiniz!
Yağ bitkileri üretim alanlarının yaygınlaştırılması ve üreticilerin desteklenmesi amacıyla hayata geçirilen proje; Tarım ve Orman Bakanlığı’nın 2019-2023 stratejik planları doğrultusunda yürütülen Bitkisel Üretimi Geliştirme Projesi’nin alt projesi olan Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında bulunuyor.

Kanola tohumu dağıtımı programına; Biga Kaymakamı Erdinç DOLU, Belediye Başkanı Bülent ERDOĞAN, Tarım ve Orman İl Müdürü Erdem KARADAĞ, İl Genel Meclis Üyesi Bülent KORKMAZ, Ziraat Odası Başkanı Güray ERGÜN, siyasi parti temcilleri ve üreticiler katıldı.

Kaymakam Dolu yaptığı konuşmada; “Tarım ve hayvancılığın önünü açacak projelerin üretilmesi, çiftçilerimiz ve ülkemiz adına büyük önem arz etmektedir.Biga Kaymakamlığı olarak desteğimizi sürdüreceğimiz bu alanda çiftçilerimizden ricam; tarımsal yenilikler konusunda sürekli arayış içinde olmaları ve geleneksel ürünlerden ziyade katma değeri yüksek ürünlere yönelmeleridir.” dedi.

Türkiye’nin tarımsal üretimde arz açığı olan ürün gruplarından birini de yağlı tohumlu bitkilerin teşkil ettiğini hatırlatan Tarım ve Orman İl Müdürü Erdem KARADAĞ, “Bu proje ile bölgemizde yağ bitkileri üretim alanlarının yaygınlaştırılarak arz açığının giderilmesi, nadasa bırakılan ve atıl durumdaki tarım alanlarının üretime kazandırılması hedefleniyor. 2021-2022 yatırım programı kapsamındaki projeye dahil olan üreticilerimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyor; üreten, üretilene değer katan, ülkemizin kalkınmasına katkı sağlayan tüm çiftçilerimizin bol ve bereketli bir üretim sezonu geçirmesini temenni ediyorum.” ifadelerine yer verdi.

İl Müdürlüğü tarafından yapılan 'Kanola Ekelim Yağ Olsun Bal Olsun' projesi kapsamında Biga’da 29 üreticiye 179 torba yaklaşık 4.000 dekar alanda ekilmek üzere % 75 hibeli kanola tohumu dağıtıldı.

Yasemin özdeş

Editör: Haber Merkezi