Son Dakika: Terör saldırısı davasında karar Son Dakika: Terör saldırısı davasında karar

GAZETEMİZ YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜ’NDEN İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNE ZİYARET
Biga’nın Sesi Gazetesi Yazı işleri Müdürü Mehmet Özdeş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen’i makamında ziyaret etti, "Köy Yaşam Merkezi" projesi hakkında bilgi aldı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hayata geçirilen "Köy Yaşam Merkezi" projesi sayesinde ülke genelinde olduğu gibi Biga’da da kullanılmayan okul binaları yeniden hayat buluyor. Köyde yaşamını sürdürün çocuklar ve ebeveynlerinin bu projeden faydalanması amaçlanıyor.
Bir 3 kişi, ayakta duran insanlar ve iç mekan görseli olabilir
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan "Köy Yaşam Merkezi" projesi sayesinde kullanılmayan köy okulu binaları yeniden hayat buluyor. Ülke genelinde olduğu gibi Biga’da da kullanılmayan köy okullarında çalışmalar sürüyor. Biga’ya bağlı Kaldırımbaşı, Bozlar, Işıkeli, Elmalı, Selvi ve Aksaz köylerinde yıllardır kapalı kalan okul binaları, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından "köy yaşam merkezi" konseptine dönüştürüldü. Açılış hazırlıklarının tamamlanmak üzere olduğu"köy yaşam merkezleri"nde anasınıfı, kurs merkezi, kütüphane, bilim ve tasarım gibi farklı alanlarda hizmet verecek. Halk Eğitim Merkezleri tarafından açılacak kurslarda da vatandaşlar, çeşitli meslek dallarında eğitimler alabilecek.

Biga’nın Sesi Gazetesi Yazı işleri Müdürü Mehmet Özdeş’te, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hayata geçirilen "Köy Yaşam Merkezi" projesi ile ilgili bilgi almak için İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen’i ziyaret etti.

Ziyarette Milli Eğitim Bakanlığı'nın son bir yılda hayata geçirilen projelerinin başarıyla yürütüldüğünü belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, bakanlık tarafından kapanan köy okullarıyla ilgili çalışma başlatıldığını söyledi. Bilen, ülke genelinde olduğu gibi Biga’da da Kaldırımbaşı, Bozlar, Işıkeli, Elmalı, Selvi ve Aksaz köylerindeki köy okullarının yeniden tadilattan geçirilerek "köy yaşam merkezi" haline dönüştürüldüğünü anlattı.

" Amacımız vatandaşın eğitim almasını sağlamak "

"Köy yaşam merkezi" projesi hakkında bilgiler aktaran Bilen, şunları kaydetti:

“Köylerimizin ihtiyaçlarına göre ihtiyaç analizi yaparak hangi kursların açılması gerekiyor. Kaldırımbaşı köyümüzde anasınıfı açıyoruz. Eğer yeterli derecede öğrenci olursa seneye 1, 2, 3, 4'ü açmayı planlıyoruz, Işıkeli ve Bozlar köylerimizde hijyen eğitimi gibi köylerin ihtiyaçlarına göre kurslar vermeyi planlıyoruz. Işıkeli köyümüz orman köyü olduğu için ağaç kesimi ya da ağaç budama kursları olabilir. Amacımız vatandaşı oraya çekmek orada o eğitimi almalarını sağlamak.”

“Pekmezli ve Danışment köylerindeki okullar köy Yaşam Merkezi projesine dahil değil”

Ayrıca sosyal medyada yapılan yanlış bir habere de cevap veren Bilen, Danişment ve Pekmezli köylerindeki okulların program dahiline alınmadığını da belirtti.
Bir 3 kişi, ayakta duran insanlar, iç mekan ve şunu diyen bir yazı 'TECH yoo DECORATI PANEL PANEL U EMS TE-CH PANEL TECH DOORS @ A DECOR PANE' görseli olabilir

Editör: Haber Merkezi