Çanakkale'ye gök gürültülü sağanak yağış geliyor! Çanakkale'ye gök gürültülü sağanak yağış geliyor!
"Yayalara Öncelik Duruşu, Hayata Saygı Duruşu" sloganıyla başlatılan kampanyayla trafik kazalarından kaynaklı can kayıplarının 2030'a kadar yüzde 50 oranında azaltılması hedefleniyor.

Bu kapsamda, "Trafikte her yıl daha iyiye" mottosuyla önceki yıllarda düzenlenen "Öncelik hayatın, öncelik yayanın", "Yaya güvenliğinin nöbetçisiyiz" ve "Yayalar kırmızı çizgimiz" kampanyalarının ardından bu yıl da farkındalık çalışmalarına "Yayalara öncelik duruşu, hayata saygı duruşu" sloganıyla devam ediliyor.

Yaya önceliği konusunda toplumsal farkındalığı en üst düzeye çıkarmak ve yaya önceliğine verilen önemi vurgulamak amacıyla Biga’da düzenlenen "Yayalara Öncelik Duruşu, Hayata Saygı Duruşu” uygulamasına Biga Kaymakamı Erdinç Dolu, ilgili kurum amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Trafikte yaya önceliğine dikkati çekmek amacıyla başlatılan kampanya kapsamında Diyarbakırlı Ekrem Ergün İlkokulu önündeki ışıksız yaya geçidin kırmızıya boyandı. Etkinliğe katılan öğrenciler ise ellerinde taşıdıkları dövizlerle trafikte yayaların önceliğine dikkat çekti.

Biga Kaymakamı Erdinç Dolu ve protokol üyeleri, yaya önceliği konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla öğrencilerle birlikte yaya geçidinden geçti.

Editör: Haber Merkezi