Cerrah baba ile asistan oğul, hastalara birlikte hizmet veriyor Cerrah baba ile asistan oğul, hastalara birlikte hizmet veriyor
1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü kapsamında Biga İlçe Sağlık Müdürlüğü personeli Özel Bisev Biga Huzurevine ziyaret gerçekleştirdi.

Gerçekleştirilen ziyarette yaşlılıkta beslenme, günlük yaşamda fiziksel aktivitenin önemi ve sağlıklı yaşlanma konusunda bilgilendirme yapıldı.

Huzurevi Müdüresi Aysun Sansak’ın ev sahipliğinde gerçekleşen ziyarete, Biga İlçe Sağlık Müdürü Güneş Arıkan Yamaç ve İlçe Sağlık Müdürlüğü personeli katıldı. Huzurevi sakinleriyle sohbet edilerek talepleri dinlendi.

Biga İlçe Sağlık Müdürlüğü personeli huzurevi sakinlerine yaşlılıkta da önemli olan hareketli ve sağlıklı yaşam ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu.

Ziyarette konuşan Biga İlçe Sağlık Müdürü Güneş Arıkan Yamaç, "İnsanlarda görülen pek çok hastalığın ilerleyen yaşla birlikte arttığı bilinmektedir. Yaşlılıkta daha iyi ve kaliteli bir yaşam için bu sağlık sorunlarından korunmak gereklidir. Korunmak için başlıca üç ilke; yeterli ve dengeli beslenmek, doğru fiziksel aktivite ve egzersiz yapmak, alkol ve sigara kullanımından uzak durmaktır. Yaşlılarımızın toplumsal yaşama aktif olarak katılmalarını, sosyal, kültürel ve ekonomik haklara sahip ve kimseye muhtaç olmadan yaşamalarını sağlayarak onların mutlu bir yaşlılık geçirmelerine katkıda bulunabiliriz." dedi.

Huzurevinde kalan yaşlılar ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Yasemin ÖZDEŞ

Editör: Haber Merkezi