Çanakkale İl Genel Meclisi Başkanı Seçildi Çanakkale İl Genel Meclisi Başkanı Seçildi
Bir 8 kişi, ayakta duran insanlar, ağaç ve açık hava görseli olabilir
Biga’da depreme dayanıksız olması sebebiyle yıkımı sağlanan okulların öğrencileri civardaki farklı okullara yerleştirildi. Veliler ise öğrencilerin giriş- çıkış saatlerine isyan etti.

Biga’da depreme dayanıksız olduğu nedeniyle 2020 yılında yıkımı gerçekleştirilen okulların velileri, çocuklarının giriş saatlerinin erken çıkış saatinin de geç olduğunu iddia etti. Bu duruma isyan eden veliler Biga Ortaokulu önünde mağduriyetlerini dile getirdi.

EĞİTİMLE İLGİLİ BÜYÜK BİR SIKINTI VAR

Biga’da eğitimde büyük bir sıkıntı yaşanıyor. İki yıldır yıkılan okulların yerine yenisi yapılmıyor. Yıkılan okulların bir an önce yapılması ve çocukların güvenli ve sağlıklı koşullarda eğitimlerine devam edebilmeleri bütün velilerin beklentisi. Okulların yıkım için 2020 yılında boşaltılmasının ardından yetkililer “En kısa sürede yeni okulların temelleri atılacak” açıklaması yapmıştı. Aradan geçen zamana rağmen birkaç okulun temeli atıldı ancak son ekonomik krizle birlikte bu çalışmalar da durdu.

MESAFE VE OKUL ÇIKIŞ SAATLERİNE TEPKİ GÖSTERİLDİ

Diğer bir taraftan öğrencilerin sevk edildiği okullarda ikili eğitimden dolayı ders saatlerinde de değişiklik yaşandı. İlk grup sabah 07:00’de ders başı yaparken ikinci grup öğleden sonra 14.20’de ders başı yapıyor. Çıkış saati ise 19.40 olarak belirlendi. Bu durum sonrasında veliler öğrencilerin sabah çok erken derse başlamasına akşamda okulun geç bitmesine tepki gösterdi.

BÜLENT TURAN'IN BU İŞE EL ATMASI GEREKİR
Bir 2 kişi görseli olabilir
Çocukların okula çok erken saatte başlayıp geç saatlerde çıktığını dile getiren emekli okul müdürü, “Bu okulların bu şekilde olması Biga’mıza yakışmıyor. Sayın AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan'dan bu işe eğer el atarsa, atması gerekir. Öğrencilerimizin mağduriyeti kolayca çözülebilecek bir konu. Biga'da büyük bir sanayi kesiminin olduğu ve zenginlerin kümelendiği bir ortamda bu okulların bu şekilde kalması Biga'nın ayıbıdır. Sayın AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan bu işe el attığı zaman bu okulların azami Nisan-Mayıs gibi tamamlanacağına inanıyorum. Eğer bizlerden destek istiyorlarsa, ben sınıfın birinin yapımına da katkıda bulunabilirim. Devletimiz büyük, hoşgörülü bir devlet. Biga'ya sahip çıkacağına inanıyorum. Çocukların mağduriyeti alt safhada. Çocukların bir grubu sabah 7'de derse giriyor bir grubu da saat 8 gibi okuldan çıkıyor. Bu safhada çocukların verimli olamayacağını bir eğitimci olarak düşünüyorum. Bunların derhal ve en kısa zamanda Sayın Bülent Turan'ın aracılığı ile yapılabileceğine inanıyorum. Saygılar sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Yasemin ÖZDEŞ

Editör: Haber Merkezi