Biga'da Görkemli Düğün: Songül ve Mert çifti dünyaevine girdi Biga'da Görkemli Düğün: Songül ve Mert çifti dünyaevine girdi
“BEKLEDİĞİM DAHA BÜYÜK DEPREMİN ÖNCÜSÜ OLABİLİR”

Prof. Dr. Doğan Perinçek sabah saatlerinde Biga’da meydana gelen depreme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda, geçmiş olsun dileklerini aktararak sözlerine başlayan Perinçek, “12.7 km derinde saat 6.21 de 4.8 büyüklükte olan deprem beklediğim daha büyük depremin öncüsü olabilir. Hatırlanacağı gibi Erdek, Biga, Çan, Bayramiç, Ayvacık hattı 7 büyüklükte deprem beklediğimiz faylar üzerinde bulunuyor. Halkımızın tedbirli olmasını öneririm.
Son 3 yıl içinde Çanakkale yakınlarında olan en büyük deprem. Geçen ay Bayramiç dolayında olan depremin büyüklüğü ise 3.2 olmuştu. 4.8 büyüklükteki depremden sonra neredeyse 2 saat dolmuş olacak. Henüz artçı deprem olmadı. Yakından takip ediyoruz. Depremin olduğu nokta ana fay hattı üzerinde değil. Bu depremin güneydeki (Biga-Çan hattı) fayları ve Çanakkale Boğazı içindeki fayları tetikleme olasılığı var.
Biga, Çan, Bayramiç, Ayvacık hattında neredeyse 300 yıldır enerji birikiyor. Biriken enerjinin ne zaman büyük depreme dönüşeceğini tam olarak bilemeyiz fakat yarın olacakmış gibi tedbir almak bizim elimizde. Tedbirli olur evlerimi sağlam yaparsak 7 büyüklükteki deprem bile bize zarar vermez. Devletin, yerel yetkililerin ve halkımızın yapması gereken çok iş ve görev var.
Alttaki harita ise 21 Eylül 2022 tarihinde olan 3 depremi gösteriyor. O gün son 24 saat içinde olan bu üç deprem dikkatimi çekmiş ve sayfamda uyarıda bulunmuştum” ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi