Türkiye’de bir ilk! Ceviz ve Badem Fuarı Biga'da kapılarını açtı Türkiye’de bir ilk! Ceviz ve Badem Fuarı Biga'da kapılarını açtı
Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi ve Tarıma Dayalı Altyapı Yatırımlarının Desteklenmesi yatırım konularının başvuru şartları ve uygulamaları hakkında toplantı gerçekleştirildi.

Biga Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda, Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi ve Tarıma Dayalı Altyapı Yatırımlarının Desteklenmesi yatırım konularının başvuru şartları ve uygulamaları hakkında, ilçe genelindeki tarımsal amaçlı üreticilere yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Toplantıda Biga İlçe Tarım ve Orman Müdürü Fevzi Atmaca, 2022-2023 dönemi Kırsal Kalkınma Destekleri kapsamında tarıma dayalı ekonomik yatırımların desteklenmesi toplantısı Biga’mız için hayırlı olsun. İnşallah en çok aslan payını Biga alır, Biga kazanır. Hayırlı bereketli üretimler dilerim, hayırlara vesile olur inşallah” dedi.

KKYDP kapsamında Biga’ya bugüne kadar toplamda 17.451,402,10 ödenek yapıldığını aktaran Çanakkale Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şubesi Proje Üretme Birimi Elemanı Nejdet Uyar, “Bakanlığın üç dönem olarak 2006-2020 yılları arasında uygulanan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi programı 2021-2025 yılları arasında devam etmesine yönelik olarak, 27/7/2020 tarihli ve 2800 sayılı Kırsal Kalkınma Destekleri kapsamında Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımlar ve Kırsal Ekonomik Altyapı Yatırımlarının Desteklenmesine ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi”dedi.

Toplantı daha sonra soru cevap şeklinde devam etti.

Mehmet ÖZDEŞ

Editör: Haber Merkezi