Borsa günü düşüşle tamamladı Borsa günü düşüşle tamamladı
STOKÇULUK TÜKETİCİYEDE Mİ BULAŞTI?

Biga’da artan hayat pahalılığı ile birlikte alım gücü düşen vatandaş artık ürün stoklama yöntemine gitmeye başladı.

Asgari ücret artışının açıklanması ile birlikte zincir marketlerde hemen her ürüne otomatik olarak zam gelmeye başladı. Yılbaşından sonra daha zamlı ürün almak istemeyen vatandaş stokçuluğa başladı.

Biga’da da fiyatların artık yılık değil de haftalık ve hatta bazen günlük bazda değiştiğini gören vatandaşlar yılbaşından sonra uygulanacak olan fahiş zam politikasından paçalarını sıyırabilmek adına yılbaşı öncesi temel ihtiyaç stoğu yapmaya başladı.

EVLER KÜÇÜK BİR DEPOYA DÖNÜŞÜRKEN, VATANDAŞ DA STOKÇU OLUYOR
Biga’da bir vatandaş, “Fahiş fiyattan ürün almak istemiyorum. Zamdan etkilenmemek için ihtiyacımdan fazlasını alıyorum. Arka arkaya gelen zamlardan az etkilenmek için böyle bir önlem aldım. Çünkü yaklaşık 2 yıldır Türkiye'nin bir numaralı gündem maddesini ekonomik kriz kaynaklı zamlar oluşturuyor. "Dünden pahalı, yarından ucuz" diyerek ihtiyacından fazlasını almak zorunda kalıyoruz. Söz konusu ürünü o gün almadığımız takdirde gelecekte daha pahalıya alacağımı biliyorum. Sık sık gelen bu zamlardan az etkilenmek amacıyla ister istemez ihtiyacımızdan fazlasını alıyoruz.” Şeklinde konuştu

Mehmet ÖZDEŞ

Editör: Haber Merkezi