Müdür Bilen Yeniçiftlik’te kitap söyleşisine konuk oldu Müdür Bilen Yeniçiftlik’te kitap söyleşisine konuk oldu
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 6 Şubat’ta başlayacak ikinci dönemde okul öncesi eğitimdeki çocuklara ücretsiz yemek verileceğini açıkladı.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı'nın ikinci döneminin başladığı 6 Şubat 2023'ten itibaren Türkiye'deki tüm okullarda, okul öncesi eğitimdeki çocuklara ücretsiz yemek verileceğini açıkladı.

Bakan Özer, Üsküdar Ahmet Yüksel Özemre Bilim ve Sanat Merkezi'nde yaptığı konuşmada şunları söyledi:
"Son zamanlarda yemekle ilgili çok spekülasyon yapılıyor. Çocukların aç kaldığıyla ilgili spekülasyon yapılmaya başlandı. Milli Eğitim Bakanlığı daha önce olmayan sistemi devreye soktu. Taşımalı eğitimdeki tüm çocuklara ücretsiz yemek veriyor. Yaklaşık bir milyon öğrenci taşımalı eğitimde yemek yerken, biz bunu 1,8 milyona çıkardık. Meclisteki bütçe görüşmemde açıkladığım gibi okul öncesi eğitimdeki tüm çocuklarımıza ücretsiz yemek vereceğiz. Bunun hazırlıklarını yapıyoruz.

Allah'tan bir şey olmazsa, 2023 yılının sonuna kadar demiştik. İkinci dönem yani 6 Şubat'ta eğitim öğretim başladığı zaman, Türkiye'deki tüm okullarımızda, okul öncesi eğitimdeki tüm çocuklarımıza ücretsiz olarak yemek vereceğiz. Bu kapsamda taşımalı eğitimle öğrencinin gittiği okulda, taşımalı eğitimden yararlanmayan öğrencilerin de yemek yemesini sağlayacağız. Bir ilave daha yapacağız. Pansiyonlu okullarda sadece pansiyonlu öğrenciler ücretsiz olarak öğle yemeği yiyordu. O okulda pansiyon varsa tüm öğrencilere ücretsiz olarak yemek vereceğiz. Dolayısıyla bu adımlarla, 1,8 milyonu, 5 milyonun üzerine çıkartacağız bir ay içerisinde."

Ekmek ve Gül: Ortak çalışmamızın sonucudur

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in konuşmasının ardından bir süredir tüm öğrencilere bir öğün ücretsiz yemek dağıtılması için kampanya yapan Ekmek ve Gül'den açıklama geldi. Açıklamada, "Yüzbinlerce imza topladık. Okul önlerinden işyerlerine, mahallelerden kent meydanlarına her yerde bu talep için buluşmalar, etkinlikler yaptık. Kapı kapı dolaştık. Bu talebi TBMM’de, yerel yönetim meclislerinde tartıştırdık, siyasetin gündemi haline getirdik. Talebimiz çok geniş kesimlerce sahiplenildi. Verilen kanun tekliflerini reddedenler 'Çocukların aç olduğunu söyleyenler spekülasyon yapıyor' da dedi, 'Bunlar sosyalistlerin uydurması' da dedi, 'Böyle bir sorun yok' da dedi. Bugün ise Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı'nın ikinci döneminin başladığı 6 Şubat 2023'ten itibaren Türkiye'deki tüm okullarda, okul öncesi eğitimdeki çocuklara ücretsiz yemek verileceğini açıkladı. Ayrıca taşımalı eğitimin yapıldığı okullarda ve pansiyonlu okullarda da tüm öğrencilere ücretsiz yemek verileceğini dile getirdi" denildi.

Açıklamada ayrıca şöyle denildi: "Okul öncesi eğitimde bir öğün ücretsiz yemek, kimsenin sunduğu bir lütuf değil, talep ederek, birlikte hareket ederek, örgütlenerek, konuyu gündemden hiç düşürmeyerek yürüttüğümüz ortak çalışmamızın sonucudur. Bu mücadelenin sonucunda oluşan baskının etkisiyle uygulanacağı söylenen okul yemeği programının, çocukların en doğal hakkı olan sağlıklı beslenme hakkının hükümet eliyle bir 'seçim yatırımına' dönüşmesine izin vermeyeceğiz."

Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi