Seçimin ‘en genç belediye başkanı’ Zeynep Çelik, mazbatasını aldı Seçimin ‘en genç belediye başkanı’ Zeynep Çelik, mazbatasını aldı


MHP Biga İlçe Başkanı Salih Altınkaya, Paris'teki PKK eylemleriyle ilgili olarak, "Koynunda besledikleri yılanların kendilerini sokması." dedi.

MHP Biga İlçe Başkanı Salih Altınkaya yaptığı açıklama şu şekilde;

Salih Altınkaya, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Altınkaya, "Fransa’nın başkenti Paris, birkaç gündür PKK’lı teröristlerin taşkınlıklarıyla, Fransız güvenlik güçlerine, devleti kurumlarına ve kamu malına saldırılara dönüşmüş vaziyette.”dedi.

PEKİ BU KONU NEDEN BU NOKTALARA GELDİ?
Altınkaya, “23 Aralık. Paris’te PKK sempatizanlarının yaşadığı bir mahallede Fransız asıllı radikal biri tarafından silahlı saldırı gerçekleştirildi. Saldırıda 3 kişi hayatını kaybetti. PKK’lılar,saldırının bir Türk tarafından gerçekleştirildiği bilgisini yayarak sokağa çıkmaya başladı.
Örgüt mensupları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye aleyhine sloganlar atarak sokak gösterileri düzenlemeye başladılar. Saldırganın Türk asıllı olmadığı Fransız yetkililer tarafından açıklanınca, başlayan sokak olayları bu sefer Fransız polisini hedef almaya başladı.
Paris sokaklarında arabalar yakıldı, polisle çatışmalar başladı, yollar, sokaklar talan edildi, pek çok mağazada büyük hasarlar meydana geldi. Üstelik bu sokak olayları Paris ile sınırlı kalmayarak Atina Fransa Büyükelçiliği önüne de sıçradı.
PKK’lıların başlatmış olduğu bu eylemler, sadece Paris’teki ile bağlantılı olmayıp aynı zamanda 14 Aralık’ta Avrupa Adalet Divanı’nın PKK hakkında vermiş olduğu bir kararla da ilgilidir. Bu kararda PKK’nın Avrupa Birliği’nin terör örgütleri listesinden çıkarılmayacağı söylendi.
2014’ten bu yana PKK’nın ABAD’a yapmış olduğu itirazları reddedilmiş; bu davada PKK, bir ulusun temsilcisi olduğunu ve “her ulusun kendi geleceğini tayin etme” ilkesine dayanarak Türkiye ile özgürlük için silahlı çatışmaya girdiğinden terör örgütü olmadığını iddia ediyordu.
Geçen hafta ABAD, bu argümanları kabul etmediği kararını yayınlamıştır. Dolayısıyla, olaylara bütüncül bir şekilde bakıldığında Paris’teki saldırı bahane edilerek verilen bu kararın adeta öcünü Avrupa’dan almak için PKK tarafından sokak eylemleri organize edilmektedir.
Bu durum, Avrupa’nın “koynunda beslemiş olduğu yılanın, kendisini sokmasına” benzetilebilir. Terör örgütleri ile iş birliği yapan ülkelerin günün sonunda zararlı çıkacağının da önemli bir örneğini göstermektedir.
Ancak bütün bu olanlara rağmen Avrupa’nın halâ ders almadığı görülmektedir. Başta Paris Belediye başkanı olmak üzere, Fransız siyasetçiler halâ bebek katili Öcalan ve PKK-YPG afişleri altında yürüyüşler gerçekleştirmekte ve birlikte özgürlük sloganları atmaya devam etmektedirler.
Umarız, yaşanan bu olaylardan sonra Fransa nezdinde teröre “özgürlük” adı altında yardım ve yataklık yapan AB ülkelerinin de bu olaylardan ders çıkarması, insanlığın huzuru için terörle mücadele etmesi mümkün olur” ifadelerini kullandı.

Yasemin ÖZDEŞ

Editör: Haber Merkezi