TCMB'den TL mevduatı destekleyecek adım TCMB'den TL mevduatı destekleyecek adım
Milyonların merakla beklediği asgari ücret geçtiğimiz günlerde 8 bin 506 TL olarak açıklandı, açıklamalar art arda geldi. Peki Biga’lı vatandaşlar asgari ücret zammından memnun mu?

Milyonlar merakla bekliyordu, son toplantının ardından 2023 yılında uygulanacak asgari ücret belli oldu. Bir işçinin eline aylık 8 bin 506 TL geçecek. Böylelikle asgari ücrete yüzde 50 seviyesinde zam yapılmış oldu. Asgari ücretin açıklanmasının ardından da pek çok kesimden açıklamalar art arda geldi. Peki asgari ücret vatandaşın beklentisini karşıladı mı? Asgari ücretle geçinmeye çalışan vatandaş, zamdan memnun kaldı mı? Cevabı öğrenmek için sokağa çıktık ve sokağın sesini sizler için dinledik. İşte vatandaşın asgari ücret yorumu:

Fatih Karameşe;
“Kesinlikle yeterli değil. Yetkililer markete gidiyor mu? Peynirin kaç para olduğundan haberleri var mı? Bir bebek bezinin, bir detarjanın fiyatından haberleri var mı acaba.Bence yok. Ben zor geçiniyorum şuan. Her akşam minimum 200 TL markete veriyoruz. Ekstra bir şey yapamıyorum. Önceden ekstramız vardı her şey alabiliyorduk. Şuan ev, araba düşünemiyorum. Hayali bile kalmadı. 2008 ve 2007 yıllarında alabiliyorduk. Herkes bir şeyler alabiliyordu. Şuanvarlık içinde yokluk çekiyorum ben. Bence en minimumu 13-14 bin olmalıydı. Oda çok bir şey değil. Sadece insanlar yaşamını sürdürebilmesi için. Market alışverişleri. Bir tatil düşünemiyorsunuz. Önceden tatile gidebiliyorduk. Şimdi Çavuşköyü geçemiyoruz.”

Lütfü Karameşe;
“Bir ailenin geçimi için askeri ücret yetersiz. Az buluyorum. Biraz daha yüksek olabilirdi.10 bin liranın üzerinde olabilirdi. 10 bin lirada yetmez ama en az insanlar için biraz daha faydalı olabilirdi. Yapılan zam biraz düşük kaldı.”

Alican Terzioğlu;
“Askeri ücretten memnun değilim. Evde dolap boşuna çalışıyor. Dolapta zeytin yok. Takır tukur boşuna elektrik yakıyor. Ne yapıcaz 8 bin 500 lira ile ne alabilirsin. Etin kilosu kaç para olmuş, zeytinin, peynirin. Yazık günah. Geliyor bir buçuk iki bin doğal gaz parası. Ne kaldı geri. Beş yüz lira geri atmakla ne toplarsın bir senede. Hiçbir şey toplayamazsın.”

Bazı vatandaşlar da rakamın az olduğuna dikkat çekerken bazı vatandaşlar da yeni zamların kapıda olduğunu ve özel sektörün bu konuda sekteye uğrayacağını işaret etti. Ekonominin zor günlerden geçtiğini de kaydeden vatandaşlar yeni asgari ücretin yanı sıra iyileştirmelerin yapılması gerektiğinin de altını çizdi.
Yasemin ÖZDEŞ

Editör: Haber Merkezi